Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Pytanie o auto (edytowano nowy post)

Kolego a czy ja pisałem że ma być seryjna? Dla mnie kupowanie imprezy z silnikiem 1.6 czy 2.0 bez turbo jest bez sensu, bo jak już wspomniałem te silniki nie jadą i za dużo palą, a dla samego napędu to się słabo opłaca taki zakup. Jak impreza, to tylko do zapierd****** na rajdach.
    Jak dla mnie GC min 300KM (mile widziane WRX STi 22B), GD musi mieć ze 400, a GH, umówmy się, jak ma poniżej 400 to nie jedzie :] Taka prawda. A skupiając się na najpopularniejszej, czyli odmianach GD, to co z tego że ma te 260-300 kucy. Każda tyle ma i nie jest to jakąś rewelacją. Objeżdżałem takie swoją 750 :]

A wracając do tematu. Cichy wspomniał o Jaguarze. Za takiego Rovera 75 trzeba dać 23-30 tyś, żeby był z końca produkcji (powiedzmy lata 00-04- przed liftem), zadbany, wyposażony itd. Nie powiem, wybór na allegro jest spory. Ale za podobne pieniądze można kupić X-typa. Może nie jest to do końca prawdziwy Jag, bo jak by nie patrzeć jest to mondeo w innej budzie, ale tak prawdę mówiąc, to bardzo porządna konstrukcja. I do 30tyś jest na allegro kilka ładnych i nieźle wyposażonych modeli. Najlepiej brać 2.5 albo 3.0, słabsze silniki się męczą z tym autem. No i te większe często są z 4x4. A jak poszukasz, to można za te pieniądze trafić fordowskiego diesla. Jedynym minusem Jaga jest droższy serwis.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Początkujący Użytkownik
    Ale ja oczywiście pisałem i miałem na myśli tylko o najmocniejszych seryjnych Imprezach, nieważne czy GC, GD czy GH. Żadna z nich nie miała więcej jak 330BHP. Ale też już wiem o co Ci chodzi...EOT.
    wszystko co napiszę jest to tylko moje zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać, co w pełni rozumiem.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Co to za porównanie tych aut, to dwa światy i jak dla kobiety to nawet bym się nie zastanawiał tylko brał angola.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    coboss,a kto mówi o porównywaniu.Pytanie dotyczy dwóch aut,serwisu,silników itp.a nie który lepszy.
    Z góry dzięki za wszelkie info.
    Zdecyduje się najprawdopodobniej na rovera.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Nie do końca o to mi chodziło. Powiem inaczej ja nie dałbym żonie Subaru ze względu na:
    1. Bo to subaru...
    2. Bo to subaru...
    3. Bo to subaru...
    ;D

Cytat Zamieszczone przez phdream
    Zdecyduje się najprawdopodobniej na rovera.
    I bardzo dobrze, auto dla żony powinno być przede wszystkim łatwe w prowadzeniu i bezpieczne. No to chyba, że ktoś woli zmienić model na nowszy... ;)

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    Jak wiadomo kobieta zmienia zdanie co 1 sek. dlatego mam dwa kolejne auta, a mianowicie Xedos 6 i 9 (rocznik '99-'02) i prośba o opinie.Jakie silniki najlepsze,jak z cenami części i awaryjnością?

O Xedosie 9 się nie wypowiem, bo nie miałem styczności. A Xedosa 6 to kolega ma pod domem 3 sztuki i jest w nich zakochany. Auto raczej niezbyt porywające z wyglądu, wnętrze tez takie sobie (Xedos 9 na pewno ładniejszy), ale da się znaleźć nieźle wyposażone egzemplarze. Z tego co kolega twierdzi to się nie psuje, ale lubi rdzewieć
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ja Ci powiem, że kup jej BMW serii 1 w sedanie, najlepiej czerwone i będziesz miał spokój ;) jak tylko go zobaczy to się zakocha i nie będzie Ci więcej truła tyłka chcąc codziennie inne auto, to nic nadzwyczajnego, one wszystkie tak mają ;D

Uprawnienia umieszczania postów