Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: Jak wyci±gn±æ monitor 4:3 z kaseciakiem

Jak wyci±gn±æ monitor 4:3 z kaseciakiem

Witam. Potrzebuje dostaæ siê dok³adnie do mechanizmu kaseciaka gdy¿ utkwi³a w nim kaseta. Pewnie nie przejmowa³ bym siê za bardzo gdyby to nie by³o Digisette czyli mp3 sterowana z poziomu odtwarzacza kaset.

“Nadsterowno¶æ wzbudza strach w pasa¿erach. Podsterowno¶æ - w kierowcy”

Vip Vip Awatar Wiktor
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    EVO VIII
    Sk±d
    Kraków
    Wyrywasz drewienko z w³±cznikiem tempomatu, odkrêcasz drewienko nad schowkiem po stronie pasa¿era (aby to zrobiæ musisz zdj±æ górny plastik w schowku i od ¶rodka odkrêciæ plastikowe nakrêtki trzymaj±ce to drewno)

Wtedy poka¿± Ci siê po bokach ¶rubki, jeszcze jedna trzecia jest od spodu drewienka.

Potem powiniene¶ wszystko widzieæ na wierzchu i tym sposobem wyjmiesz ca³ego kaseciaka z monitorem... ale jak siê dobraæ do kasety nie mam pojêcia :P
    Pozdrawiam
    Wiktor
    U¿ywajcie polskich znaków - jest ró¿nica czy robisz komu¶ ³askê czy laske.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar cutthr0at
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    735i 99'
    Sk±d
    Bedford

Ciê¿ka sprawa z tym kaseciakiem. Mam ten sam problem ale nie bardzo chce mi siê wyci±gaæ ca³o¶æ i rozbieraæ ca³± jednostkê. W razie gdyby uda³o Ci siê naprawiæ kaseciaka to daj znaæ w temacie. Podejrzewam, ¿e nie mnie jednemu siê to przyda. Na zagranicznych forach wyczyta³em, ¿e ludzie po prostu oddaj± do serwisu i wymieniaj± ca³± jednostkê.
    Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 29-07-2015 o 07:46

Cytat Zamieszczone przez cutthr0at
    Na zagranicznych forach wyczyta³em, ¿e ludzie po prostu oddaj± do serwisu i wymieniaj± ca³± jednostkê
    A u nas jest nieco inaczej :)

Po tym poznasz polaka ¿e jest m.in. zaradny ;)

Na powa¿nie to i w polskim ASO napêdy siê rozbiera bo np p³yta za gruba i nie chce wyj¶æ czy dzieci nawrzucaja w napêd DVD monet.... tysi±ce przyczyn a jedna rozbiórka

W E38 kaseciaka nie rozbiera³em i nic ponad to co Wiktor napisa³ nie podpowiem
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

A ja ostatnio rozbiera³em kasetkê :)

Demonta¿ prosty. Je¶li ju¿ uda siê zdemontowaæ ekran, to potem z u¿yciem torxa nale¿y zdemontowaæ czarn± maskownicê. Pozostanie jeszcze odkrêcenie ¶ruby (chyba te¿ torx) dostêpnej od góry nad odtwarzaczem kasetowym - wtedy napêd da siê wyci±gn±æ z obudowy i mo¿na rozpocz±æ szarpanie zablokowanej kasety.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •