cursor na prawdę napisz petycję do producentów prostowników. Ja wiem, że wrze i co to zmienia? Mój co prawda nigdy nie poszedł do 16V ale wiem, że tej konstrukcji prostowniki mogą uzyskać nawet taką wartość. Dla tego pisałem, że to mocne diabelstwo, najmniejsze akumulatory jakie może ładować to właśnie wielkości tych w naszych autach. Robione są z myślą o dużych akumulatorach od busów zaczynając, przez sprzęt budowlany i rolniczy na samochodach ciężarowych kończąc. W tej branży nikt nie pieści akumulatorów i nie bawi się w ładowanie. W tej branży sprzęt przy -35*C ma gadać od razu a do tego potrzeba solidnych prostowników.
Czyli jednym słowem trzeba przyjąć, że nie można ładować prostownikiem, który nie ma regulacji napięcia. I to nie jest rzadko spotykany prostownik. Powiedziałbyś kolesiowi z firmy transportowej o jakiejś ładowarce samochodowej z jakich my korzystamy to by się zdziwił i też nie wiedział co to jest, myślałby, że to służy do ładowania zabawek dla dzieci ;)

Odpowiedz z cytatem
auto wydaje mi się że przechodzi w stan uśpienia bo dioda przy przekładni zmiany biegów gaśnie po tych 15-20min, a pobór prądu nadał jest ok. 1A. Wygląda na to, że pobiera go jakieś urządzenie bo na mierniku trzyma się jedna wartośc (nie skacze). Jak mogę dokładnie sprawdzic czy to wina modułu komfortu jak nie mam drugiego na zamianę?