Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: [ pozostale] 740 manual

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez ac_kotlet
    Kolega potrzebuje silnika do szczepana, więc to mało istotne w jakim stanie jest reszta.
    Jeśli motor jest zdrowy, to cena 4tys zł za B40 ze skrzynią jest wg mnie ok. Do tego jeszcze e32 jako bonus :D
    Jeśli koleś dbał tak samo o motor i skrzynię jak o wnętrze to gratuluję optymizmu ;) Jak znam takie przypadki to będzie: "wie Pan nie da się odpalić bo brakuje (i tu nastąpi litania), ale jak było wszystko to chodził jak zegarek" ;D
    Zakład?

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Jedno jest pewne. To nie jest oryginał. Jeśli chodzi o silnik też ciężko powiedzieć w jakim jest stanie. Jeśli właściciel był młody wiekiem to mając pod butem prawie 300 KM i ręczna skrzynie łatwo się domyśleć co wyprawiał z samochodem a tym samym z silnikiem. Może się okazać że silnik nie jest warty nawet cenę złomu.

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Kierownica wygląda jak 500tyś km - a jeżeli silnik jest w podobnym stanie to :razz:

No ale może jakoś to m60 się tam uchowało - warto sprawdzić jak chodzi, dobrze go zagrzać, pojeździć, zobaczyć czy nie kopcie, zdiagnozować koło zamachowe i skrzynie biegów (szczególnie pierwszy i drugi bieg).

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    z tego co wiem gościu kupił to auto nie dawno ale nie wiem czy trzepnoł on czy już było walnięte
    panowie to jak opłaca się to brać
    na całej reszcie mi nie zależy i napewno będzie na handel albo w całości albo w kawałkach

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Cytat Zamieszczone przez jarek88
    z tego co wiem gościu kupił to auto nie dawno ale nie wiem czy trzepnoł on czy już było walnięte
    panowie to jak opłaca się to brać
    na całej reszcie mi nie zależy i napewno będzie na handel albo w całości albo w kawałkach
    Od siebie chciałem poprosić o jakieś kropki czy przecinki bo ciężko się to czyta;p

Ja jestem tego zdania co już zostało powiedziane wyżej, jeżeli ktoś dbał o wnętrze tak samo jak o mechanike to silnik może być wart tyle co złom. Skrzynia 5bieg z 3.8 v8 nie jest już tylw warta co 6bieg z ori 4.0.. zakatowali automat, założyli manual i dalej katowali :)

Sprawdź ten vin.

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Jeżeli to skrzynia i koło zamachowe są z m62 3,5 to może być to warte tyle co 6 gang z m60 - bo taki zestaw można założyć do 4.4 :]

Nie zadawaj głupich pytań - skąd możemy widzieć czy warto, jak nie widzieliśmy tego na oczy ;) Musisz jechać, oglądnąć i będziesz wiedział.

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    czasami pozory mylą,warto jechać i to zdiagnozować

mój znajomy swapnoł m30b35 do e30 w celu katowania tej jednostki,ale niestety po 20min zawinął się na słupie ;D później chciał sprzedać tą e30,silnik w idealnym stanie?I co nie warto było by kupić?
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740
    ja mam u siebie w 740 taki swap zrobiony i smiga. Musialem wymienic sprzeglo na jesieni (bo mi sie hamulce zablokowaly i je spalilem :razz: ) i okazalo sie ze jest zalorzone sprzegielko od E39 535 :hihi: zmienilem i dalej smiga lalka

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tomahawk
    BMW
    E32 740i
    Osobiscie auto sie nie prezentuje ciekawie. Nerki kupowalem wieczorem wiec nie przypatrywalem sie specjalnie. Pod maske nie zagladalem :(
    EX:
    E34 524TD
    E32 730i
    E32 750IL
    Wiele serc jedno bicie - seria 7 ponad zycie!

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    jarek88 najlepiej jedź tam i oceń wszystko sam,może się okazać,że jest to poprostu orginalne 730 m60b30 z manualną 5 biegową skrzynią. Już dawno przestałem ufać tym wszystkim opisom na allegro...,nie musisz kupować,najwyżej zrobisz sobie 300 kilometrową wycieczkę.

Uprawnienia umieszczania postów