Cytat Zamieszczone przez sylwekk
Szwedu, wg mnie takie automatyczne przedłużenie polis dotyczy tylko OC. Chodzi o zapewnienie ciągłości, aby na wypadek stłuczki łatwiej było usunąć szkodę. AC jest dobrowolne i jako takie wymaga jawnego oświadczenia, że kontynuujesz (zawierasz nową) umowę. Także obawiam się, że tą drogą nie da rady uzyskać odszkodowania.
Poszperać nie zaszkodzi. Może brali pakiet ubezpieczenia, może ten CAŁY pakiet powinien przejść na następny rok, a nikt o tym nie wie i każdy właśnie myśli tak samo (AC nieobowiązkowe więc na pewno z tego nic nie będzie a ubezpieczyciel rączki zaciera ;) ) nie wiem, nie znam się na tym- strzelam, dlatego warto się temu przyjrzeć- jeżeli istnieje choć cień szansy, zawsze warto to sprawdzić (a może trafiłem?? Jeżeli tak jest, to sprawa załatwiona i my też będziemy uświadomieni bo myślę, że Damian przekaże info ;) )
Próbować zawsze warto :)

Cytat Zamieszczone przez gierobiala
nie można przedłużyć czegoś na co możesz nie wyrazić zgody
i tu się mylisz- podam prosty przykład- nie mam zamiaru przedłużać umowy z operatorem gsm, nie mam czasu, żeby się tym zająć (cwaniaki dzwonią czasem z 4-o miesięcznym wyprzedzeniem i już promocje i różne pierdoły wciskają) a mimo to umowa zostaje przedłużona z automatu, jeżeli klient klient nie wypowie ;) przykład najprostszy