Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Skradziono auto marki BMW 530d E60 !! Ktokolwiek widział/wie

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    wal do goscia co robi ubezpieczenia, rzeby ci przedluzyl z data wczesniejsza :) dajcie mu kilka stowek i po sprawie. ten typek co pisze ubezpieczenia nie ma obowiazku tego samego dnia przynosic papierow do firmy, ma na to kilka dni :) jak dobrze pogadasz to sie uda
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Ale nieszczęście. A z tym AC to pech niesamowity ;( 8/ Trzymam kciuki żeby auto się odnalazło całe i zdrowe. Daj więcej info o sprawie. A nóż gdzieś ktoś dostrzeże auto.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez MastaKleszcz
    Widzicie i tu z tym AC jest największy problem, bo było ... ale 3 dni temu się skończyło wrac z OC. Tak więc MASAKRA
    Auto mialo jakies zabezpieczenia antykradziezowe?? (mam na mysli nieseryjne/niestandardowe)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Widzicie i tu z tym AC jest największy problem, bo było ... ale 3 dni temu się skończyło wrac z OC. Tak więc MASAKRA
    No to moim zdaniem cynk z ubezpieczalni ktoś dostał. Dziadkowi znajomego w ten sam sposób ukradli auto. W prawdzie nie BMW ale nowe Tico. Też mu się skończyło AC i rano miał jechać wykupić polisę.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Niestety często tak się składa że kończy się AC i auto znika. Interesujące? Tylko policji to nie obchodzi i nie widzą związku. Czasami zastanawiam się nad tym czy pracują tam sami debile czy stołki przyrosły im do tyłków. Kiepska wiadomość jest taka że gdy nie ma AC to już nikomu nie zależy na odnalezieniu auta za wyjątkiem właściciela, a dobra jest taka, że może się jeszcze odnaleźć. Jeden z moich wcześniejszych samochodów policja znalazła po 6-u miesiącach w stanie nieuszkodzonym, garażowany w suchym i ciepłym miejscu - czego i Tobie życzę.
    Pozdrawiam
    monster_pl

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL Indywidual
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Auto mialo jakies zabezpieczenia antykradziezowe?? (mam na mysli nieseryjne/niestandardowe)
    Niestety autko miało tylko alarm fabryczny ... :( Ojciec zawsze mówił że to nie ma sensu bo jak mają ukraść to i tak to zrobią ... A namawiałem niejednokrotnie :/ Sam na szczęście mam kilka zabezpieczeń więc o swojego staruszka się nie boje. I tu moje pytanie ... mianowicie czy istnieje możliwość namierzenia pojazdu za pomocą wbudowanego odbiornika GPS ? Ale znając życie aku został i tak dawno odłączony :/

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    mianowicie czy istnieje możliwość namierzenia pojazdu za pomocą wbudowanego odbiornika GPS ?
    Z tego co wiem nie - bo antena GPS odbiera tylko sygnal z paru satelit i w ten sposob okresla pozycje. Mozliwe ze urzadzenia GPS posiadaja kanal zwrotny i jakies sluzby maja do tego dostep, ale z tym bedzie problem.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    No to lipa z tym ubezpieczeniem wyszła.Nikt ci nie napisze wstecz bo w każdej ubezpieczalni robisz raport i zamykasz dzień,czyli jak nawet znajdzie się chętny do wystawienia polisy ze wsteczną datą to i tak w systemie będzie data zawarcia umowy czyli d..a w kwiatach.Jest jeszcze możliwość odzyskania odszkodowania ale bezwzględnym tego warunkiem musiałoby być nie zgłaszanie sprawy na policję , jak zgłoszone,a podejrzewam że tak to po ptakach...
    Zostaje tylko czekanie na telefon od złodziei bądź cudowne odnalezienie......
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    no dobra... Ale co z ubezpieczeniem, które przechodzi siłą rzeczy na następny rok mimo nie zapłacenia składki?? Wiem, że na pewno jest tak z OC. Jeżeli nie zapłacisz OC to polisa i tak przechodzi na następny rok- czyli kończy Ci się polisa i nie płacąc za następną i tak automatycznie Ci ją przedłużają. Wiem bo dostałem kiedyś strzała od faceta któremu polisa skończyła się kilka miechów wcześniej a mimo to ubezpieczenie miał dalej i z odszkodowaniem nie było żadnego problemu. Doszły mnie słuchy niedawno, że mają się z tego wycofywać ale podejrzewam, że nadal to działa. Nie wiem jak sprawa ma się z AC ale warto to sprawdzić. Tylko nie u agenta ubezpieczeniowego bo oni kręcą jak się da żeby jak najmniej płacić ale u prawnika, który specjalizuje się w takich sprawach.
    Damian koniecznie próbuj wykonać taki manewr z tym automatycznym przedłużeniem polisy, jak trzeba to pogrzeb w kodeksach ubezpieczeniowych UE!! Pamiętaj, że ubezpieczalnia będzie za wszelką cenę umywać od tego ręce bo bronią się od płacenia klientom- uprzejmi są wtedy jak klient płaci składki. Nie daj się i kombinuj ;)
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Szwedu, wg mnie takie automatyczne przedłużenie polis dotyczy tylko OC. Chodzi o zapewnienie ciągłości, aby na wypadek stłuczki łatwiej było usunąć szkodę. AC jest dobrowolne i jako takie wymaga jawnego oświadczenia, że kontynuujesz (zawierasz nową) umowę. Także obawiam się, że tą drogą nie da rady uzyskać odszkodowania.

Uprawnienia umieszczania postów