Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 83

Wątek: DIESEL prawdy i mity!

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    To może 11L wzięła na te 50km.Wtedy bym się zgodził.Ale w to że przy takiej prędkości jak 200km/h wzięła 11L na 100km jakoś mi się wierzyć nie chce.Ile w takim razie spali przy prędkości 100km?6L,7L? bo chyba nie powiesz że przy 200km/h pali 11 a przy 100km/h 9,5L.

Juz Joe kiedyś napisał w tym temacie co o tym myśli i realne spalanie wszyscy znamy ;)

Pozdr
    Tak, 730d spala przy predkosciach 100-120 km/h ok 6-7 litrow :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Ja nie spr ile diesel spali przy spokojniej jeździe w trasie.Ale tak jak Coboss właśnie piszesz,ok 6 myślę że bym zeszedł.Bez oszczędzania wychodzi jakieś 7,2-7,5L

Zaawansowany Użytkownik Awatar Leon740i
    BMW
    740iA m62b44
    halo.........

czy ja napisalem ze spalanie wyszlo mi z tej autostrady 11 czy moze z calej trasy??
    czytajcie troche uwazniej

a bajek nie mam zamiaru opowiadac, sam bylem zdziwiony wynikiem
    Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to kim jest.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Sam już do końca nie wiesz jak to było...

BMW
    740iA m62b44
    Sam już do końca nie wiesz jak to było...
    a moze naucz sie czytac...

cyt.
    ja swoim zrobilem dopiero jedna trase Ząbki-Sieradz-Ząbki w tym 2 krotny przejazd przez zakorkowana całą Warszawe kawalek autostrady tez 2x a na niej predkosc 200km/h do tego jeszcze troszke pokrecilem sie po tym sieradzu ogolnie trasa nie za ciekawa i spalanie wyszlo mi dokladnie 11 l/100km wiec mysle nie ma tragedi a wrecz bylem bardzo pozytywnie zaskoczony

cyt.
    ups zapomnialem dopisac

tak wiec ok. 50km w jedna strone i 50km spowrotem dodam ze bylo dosyc pusto i praktycznie raz czy dwa musialem przyhamowac

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Czytać kolego umiem doskonale ;)

Mówisz że 50km w jedną i 50km w drugą stronę jechałeś.Czyli łącznie 200km/h całe 100km?
    Ja tak rozumiem tą wypowiedź.

Jeśli tak to gratuluje bo pewnie nawet dieslem miałbym nie wiele lepszy wynik przy stałej prędkości 200km/h.

Z radomia kazdy wie jaka teraz jest droga i 160km/h można trzymać non stop i przy takiej prędkości wychodzi 7,5L/100km Jak bym mu trzymał non stop 200km/h to myślę że jeszcze 2L więcej by spalił(jak nie lepiej)

Kurde....chyba kupię 4.4.Piszesz że trzymasz mu 200 na trasie do tego zakorkowana wa-wa i średnie 11L.Albo masz z kolega bitek-bitek specjalną wersję tego silnika :what:

Tak samo się wypowiedział kolega na drugiej stronie tego tematu.

Powiedz mi kolego jeszcze ile by Ci spaliła na trasie przy prędkości 100-120km/h skoro przy 200 pali 11L.Pewnie ok 7L

Powiedz mi kolego jeszcze ile by Ci spaliła na trasie przy prędkości 100-120km/h skoro przy 200 pali 11L.Pewnie ok 7L
    Niecałe 6l ;).

Teraz nakręciłem 200 km, z czego połowę po mieście ale spokojnie i bez kroków a drugą połowę po trasie (spokojna jazda do 120 km/h bez szaleństwa). Średnie mi wyszło 13.2 PB.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez joe white
    Średnie mi wyszło 13.2 PB.
    I to rozumiem ;) 4.4 to nie średniej klasy małolitrażowy japończyk który spala 7L/100km

BMW
    740iA m62b44
    czy tak naprawde ciezko Ci jest zrozumiec ze srednia 11 wyszla z calej trasy Ząbki-Sieradz-Ząbki?????????????????????????????????????????
    czy tylko udajesz ze nie rozumiesz?? niewiem coi chcesz osiagnac takim gadaniem i jakas próbą dyskredytacji mojej wypowiedz?
    w dupie mam czy mi ktos wierzy w taki wynik czy nie, napisalem swoje doswiadczenie z jednej trasy jaka zrobilem i tyle nie rozumiem w czym masz problem? bo chyba nie z czytaniem ze zrozumieniem wiec nie wiem po co wstawiasz te glupie gadki
    dla pewnosci cyt jeszcze raz:

ja swoim zrobilem dopiero jedna trase Ząbki-Sieradz-Ząbki w tym 2 krotny przejazd przez zakorkowana całą Warszawe kawalek autostrady tez 2x [/size]a na niej predkosc 200km/h do tego jeszcze troszke pokrecilem sie po tym sieradzu ogolnie trasa nie za ciekawa i spalanie wyszlo mi dokladnie 11 l/100km wiec mysle nie ma tragedi a wrecz bylem bardzo pozytywnie zaskoczony

MOD: prosze nie krzyczeć na forum otwartym. Od sporów jest PW

Dziękuje za uwagę

Kolego - proszę o nerwy na wodzy...

wiemy wszyscy ile pali 4.4 i jakie opowieści przejdą a jakie nie. Nikogo nie bronię i nie osądzam,ale pojeździj jeszcze trochę, wyczuj samochód. Jesli jest tak jak piszesz to gratuluję z całego serca.

Zacznijmy nowy tydzień spokojnie i bez nerwów bo nic dobrego z tego nie będzie. Gwarantuję
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Uprawnienia umieszczania postów