Płyn nie ubywa od tak sobie, no chyba że dawno nie sprawdzałeś co tam w zbiorniczku słychać ;) Na miarce masz zaznaczone jaki stan przy jakiej temp...
Płyn nie ubywa od tak sobie, no chyba że dawno nie sprawdzałeś co tam w zbiorniczku słychać ;) Na miarce masz zaznaczone jaki stan przy jakiej temp...
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Pol roku temu kupilem woz i do tej pory nie dolewalem, natomiast jak wymienialem rolke to widzialem ze gdzies sie poci pid zbiorniczkiem. Od spodu bylo widac
Kupilem pol litra chf11s, dolalem ze 200ml
tyle samo po pół roku użytkowania musiałem dolać, to chyba jakaś norma:D
jak szczelny układ to nie ma prawa nic ubywać.Ja już 3 lata nie dolałem nawet kropli.
Dokladnie tak jest jak pisze jaro.
A mnie dopadła dziwna sprawa :/ Podczas jazdy przy ostrym skręcaniu w prawo , pojawia się dźwięk, jak koło o coś tarło. Sprawdzałem dzisiaj całe zawieszenie i brak jakich kol-wiek luzów, nic nie odpadło co mogło by trzeć. Dziwne jest to że wraz ze wzrostem obrotów dźwięk się nasila. Diagnoza padła na układ DD , co myślicie, czy mógłby on robić takie chrobotanie? Dodam że przy mega wolnej jeździe to nie występuje, powyżej 40km/h już słychać.
DD odpada. Osłona tarczy,łożysko koła,klocki hamulcowe lub szczeki z ręcznego hamulca. Obstawiam coś z tego ,wręcz jestem pewien ;)
Niestety, nic z tego co napisałeś, wszystko dokładnie sprawdziłem dzisiaj . Autko wisiało kilka godzin w górze i nic nie znalazłem... Dodam że dzieje się to wyłącznie podczas jazdy, warkot również przenosi delikatne drgania na podłogę pasażera...
i sprawa załatwiona, pod obciążeniem dynamica guma na stabilizatorze sie rozjeżdżała i to powodowało drgania. Po wymianie błoga cisza ;-)