http://www.allegro.pl/item949860716_...estochowa.html
..pierwszy z lewej...sprzedałem taki dla kumpla do 735il bo mu kata wydmuchało...jest cichutko teraz...
http://www.allegro.pl/item949860716_...estochowa.html
..pierwszy z lewej...sprzedałem taki dla kumpla do 735il bo mu kata wydmuchało...jest cichutko teraz...
Też o tym myślałem. A czy to nie będzie miało negatywnego wpływu na osiągi?Zamieszczone przez e32maaaciek
Pozdrawiam
Zamieszczone przez Michael7
Już zupełnie nie rozumiem - chcesz mieć idealnie cicho - a łatasz stary wydech - zmień tłumiki na nowe to będzie idealnie cicho ;) Strumienica na pewno da większy opór w wydechu niż rura, ale czy to ma znaczenie w 20 letnim e32 ?
chce znaleźć złoty środek po bardzo rozsądnych kosztach. Moim zdaniem nie jest tak jeśli chodzi o wydech że głośniej = więcej mocy a cicho = mniej mocy.Zamieszczone przez xsilver
Przykład: tuningowe układy wydechowe na których ubywa momentu obrotowego przy małych obrotach a wielu myśli że dodają mocy bo auto jest głośniejsze przy wyższych.
Jak mam dopłacić 50-100 pln i mieć 5-10% momentu więcej na dole i większą ciszę to czemu nie?
Przy automacie moment na dole jest tym bardziej waży i odczuwalny bo automat nie ruszy z wysokich obrotów spod świateł.
Pozdrawiam
Zamieszczone przez Michael7
Zle napisałem i niezauważyłem ze to strumiennica 8/ ..są dwa rodzaje..pierwszy to niby strumiennice a drugi,taki jak ja miałem to w środku jest ewidentnie tłumik-z zewnątrz wygladają tak samo!ja miałem ten drugi i jak się pytałem kolegi o wrażenia to powiedział ze jest super cichutko...Poszukaj na allegro -firma "AWG" ale szukaj tłumika w obudowie kata a nie strumiennicy..Długośc i śrdnice są akurat po dwururkę w e32 m30 zamiast kata...
pozdro
Tak właśnie myślałem bo na strumienice raczej ludzie narzekają. Te tanie do niczego się nie nadają a do droższej trzeba mieć specjalnie przerobiony wydech żeby nie zabrała :).Zamieszczone przez e32maaaciek
Kupiłem seryjny tłumik z M30 bez katalizatora - na pewno ma dobrą objętość - zobaczymy jak będzie. O ile mój środkowy tłumik nie zacznie buczeć (bo teraz to on będzie w najgorszym stanie - choć jeszcze dziur nie ma) to chyba powinienem mieć bardzo cicho.
Pozdrawiam