Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 157

Wątek: Kupno E32 ZOBACZCIE

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Dzuda do jazdy nie ale super sie będzie pchac te 2 tony żelazstwa spod świateł :P ;D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Ja tam bym wolał dać te 8 czy 10 tyś za E32, włożyć w nią nawet ze 4-5 tyś i mieć klasyka w idealnym stanie niż za ta samą kasę kupić styrane E38.Najważniejsze to znależdz auto bezwypadkowe z oryginalnym lakierem (mi się udało ;) , bo techniczne rzeczy zawsze mozna sobie doszykować, a z blachą jest już gorzej (drożej). ;)
    Wydaje Ci się, że jak kupisz 38 za 10 czy 12 tyś to nie trzeba będzie do niej nic dokładać???

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    A czy ja napisałem że chcę kupić E38 za 10 czy 12 tysięcy? Czy napisałem że nie trzeba dokładać do "nowo" zakupionego auta ? Czytaj ze zrozumieniem

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Moim zdaniem trudno będzie kupić e32 750 w nienagannym stanie. Jeżeli ktoś takowe ma to nie sprzedaje - wytacza je na przejażdżkę w weekend a w tygodniu ma np e38 do normalnej jazdy. Jeżeli trafiają się takie rodzynki to za zachodnią granicą ale cena jest wyższa niż 12tyśPLN + koszty sprowadzenia, akcyza etc. Do sprzedaży zazwyczaj są zajeżdżone parchy za 4-8tyś, albo takie które mają jakiś feler głęboko ukryty, którego naprawa będzie droga. Do tego cała seria golasów bez skóry i z drewnem w kolorze jasnej sraczki. Wnioskuję z Twoich postów że sam nie dasz rady nic przy tym autku naprawić i zostaje tylko serwis. W takim wypadku pozostaje szukać dobrego egzemplarza, co nie jest łatwe, ale możliwe. Jeżeli szukasz auta do jazdy codziennej to poszukaj raczej e38. Jest ich więcej i łatwiej coś wybrać. Za ok. 20tyś powinieneś znaleźć. Nie jedź oglądać sam - zabierz ze sobą kogoś kto na tych samochodach zna się i może doradzić. Łatwo wejść na minę a wtedy płacz i zgrzytanie zębów. Na lokalne warsztaty w sprawie sprawdzenia auta nie licz, bo tam to mogą Ci co najwyżej olej sprawdzić. 90% mechaników silnika V12 to nawet w necie nie widziało.
    Koszty eksploatacji nie są porażające. Do e32 750 kable WN kupisz już za 340PLN, jeżeli chcesz super markowe na zamówienie ręcznie robione to koszt ok. 900PLN. Oprócz tego wymieniasz świece które też majątku nie kosztują. Kopułka + palec to wydatek 200PLN x2szt. Oprócz tego wymieniasz olej. A jeżeli egzemplarz jest dobry to nie ma się co psuć w nim bo silnik prosty i konstrukcja niezbyt zaawansowana technologicznie a przy tym solidna i długowieczna.
    Pozdrawiam.
    monster_pl

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez monster_pl
    Koszty eksploatacji nie są porażające. Do e32 750 kable WN kupisz już za 340PLN
    Oprócz tego wymieniasz świece które też majątku nie kosztują. Kopułka + palec to wydatek 200PLN x2szt. Oprócz tego wymieniasz olej. A jeżeli egzemplarz jest dobry to nie ma się co psuć w nim bo silnik prosty i konstrukcja niezbyt zaawansowana technologicznie a przy tym solidna i długowieczna.
    Kolego wez wklej jakieś linki do tych cześci bo czlowiek sie cale zycie frajerzy, placi za kable WN po tysiac zlotych, a tu widze ze w cenie zimowek do poloneza da rade caly uklad zaplonowy w V12 zamienic!

W sumie bez sensu cokolwiek robic przy 20 letnim V12, widze ze starczy olej zmienić i nastepne 20 niech lata, nie?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Cytat Zamieszczone przez langstreckeE32
    Cytat Zamieszczone przez monster_pl
    Koszty eksploatacji nie są porażające. Do e32 750 kable WN kupisz już za 340PLN
    Oprócz tego wymieniasz świece które też majątku nie kosztują. Kopułka + palec to wydatek 200PLN x2szt. Oprócz tego wymieniasz olej. A jeżeli egzemplarz jest dobry to nie ma się co psuć w nim bo silnik prosty i konstrukcja niezbyt zaawansowana technologicznie a przy tym solidna i długowieczna.
    Kolego wez wklej jakieś linki do tych cześci bo czlowiek sie cale zycie frajerzy, placi za kable WN po tysiac zlotych, a tu widze ze w cenie zimowek do poloneza da rade caly uklad zaplonowy w V12 zamienic!

W sumie bez sensu cokolwiek robic przy 20 letnim V12, widze ze starczy olej zmienić i nastepne 20 niech lata, nie?
    Sarkazm kolego zbędny. Wiem o czym piszę. Teraz kupowałem kable WN sportowe na zamówienie, podwójnie ekranowane 8,5mm grubości do m73n za 930PLN. Tyle że amerykańskie. Mam nadzieję że niemiecki samochód pojedzie na amerykańskich kablach:) Do silnika m70 części są o 50% tańsze niż do m73n. Jeżeli kogoś nie stać na wydatek 900zł to może kupić Sentecha za 345zł. Górna półka to to nie jest ale działają. Świece do m70 masz po 20zł. Jakieś uszczelki, pierdoły to w BMW też nie kosztują majątku. Często są tańsze od zamienników i nie ma sensu szukać po szrotach. Poza tym jak często wymieniasz kable i świece? Jeżeli są dobrej jakości a nie jakiś szajs z Allegro to wystarczą na 100tyś km. Rozrząd na 1mln kilometrów. Olej co 10tyś km. I co tam więcej robić przy tym silniku. Chyba że kolega zakupi jakiegoś parszywca zdrutowanego z gazem na śrubę który zmienia właścicieli dwa razy w miesiącu to wtedy można majątek stracić a i tak to będzie tylko parch, tyle że zaleczony. Można wtedy z czystym sumieniem w ogłoszeniu o sprzedaży napisać że garażowany bo przecież stoi cały czas w serwisie pod dachem. Z dopiskiem: regularnie serwisowany co też nie rozmija się z prawdą.
    Tyle ode mnie w tym temacie.
    Pozdrawiam.
    monster_pl

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    Ja bym zobaczył tą:
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11032296
    wisi już dość długo, ale wydaje się być w niezłym stanie.
    Może ktoś zna lub widział to auto...???

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Słowik
    Ja bym zobaczył tą:
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11032296
    wisi już dość długo, ale wydaje się być w niezłym stanie.
    Może ktoś zna lub widział to auto...???
    Wisi już od roku, niegdyś opis tego auta był wyraźnie dłuższy i było w nim kilka wyjaśnień np. czemu przedni zderzak jest w wersji pod Park a w aucie go nie ma, jedna szyba boczna była pojednycza chyba a reszta podwójna albo na odwrót? Nie pamietam.

Auto niby fajne ale cena już nie...
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik
    BMW

Zaawansowany Użytkownik Awatar Jurij
    BMW
    Ex. e32 740iL 92, jest e32 735iL 89
    Cytat Zamieszczone przez Słowik
    Te e32 jest już wystawiane 3-ci raz. Jakoś właściciel ma problem z oddaniem auta :)

Uprawnienia umieszczania postów