Musi to być koniecznie 750? Poszukaj jakiegoś 735iL, albo 730, koszta znacznie mniejsze :)
Musi to być koniecznie 750? Poszukaj jakiegoś 735iL, albo 730, koszta znacznie mniejsze :)
Na pewno V12 jest droższe w utrzymaniu od M30 ale nie przesadzajmy bo zaraz wyjdzie, że nikogo nie stac bo jak kolega ujął skoro na auto trzbea mieć te 10 tysięcy to co na serwis 20 to już mam w tej cenie ładne poliftowe E-38 :) Więc skoro nakreśliliście koledze same minusy to ja podam plusy:
1. Sama kultowość i nazwa V12 to piękna rzecz miec coś takiego
2. Elastyczność i dynamika jest piekna
3. Kultura pracy nie do pobicia wręcz
4. Dźwiek super
5. Osiągi super
Co do remontów skrzyń to kolega trafił na dupnego fachowca taką skrzynie naprawia się spokojnie w 2000zł na tip- top z gwarancja na rok lub dwa zależy jaki warsztat. a po drugie automat najczęsciej padał w 740 a nie 750 :)
Argument, że auto długo stoi na allegro można sobie schowac moje tez się sprzedaje od listopada a ma piękne auto na auta z takimi silnikami musi byc konkretny kupiec w końcu sami je odradzacie to co sie dziwicie, że sprzedac nie mozna????
Sam się nad tym zastanawiam tylko mnie akurat tam nie bawi LPG :(
Aha rodzinabmw 2 lata temu założył instalke i to jest zero czasu trzymania auta dwa lata?? Chyba sie coś Wam pomyliło :) To szmat czasu gościu pewnie chce nowszy model normalka :)
Jedź obejrzyj jak ładne to kup jak trup to nie i tyle :)
Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej.
E32 750 to nie jest auto typu compact że sprzedaje się jak ciepłe bułeczki.Na takie auto trzeba zapaleńca a takich wielu nie ma.Jak ktoś kupuje takie auto to liczy się z tym że koszty utrzymania nie są małe.
Ja miałem E30 super stan i też chciałem za nią nie mała kasę a w końcu nie było chętnego i poszła na psi gr.
@Maciek...czy dwie cewki są to nie wiem bo nie znam się kompletnie na M70 ale to że dwie kopułki,12 przewodów i 12 świec to widać gołym okiem ;) u mnie w CLK też było 12 świec chodź cyl 6 :)
Jak kupowałem swoją E32 to nie było mnie stać na utrzymanie V12(ledwo co na kupno auta) ale teraz to właśnie taki model bym kupił...
E32 750i to klasa sama w sobie.Nie mówię o wersji L bo to już :hihi:
Ale np ładna 735iL to też nie zły rodzynek,bardzo mi właśnie tego brakuje...
Jestem bardzo zdziwiony że ktoś stanął nie jako po mojej stronie a właściwie broni mojego zdania. Wchodząc na forum widać same sceptyczne opinie. Tak jak koledzy wyżej piszą, jeżeli były by takie złe to stały by tylko w muzeum albo na złomie.
Są dwie cewki, dwie kopułki, dwa komplety kabli WN i 12 świec które wcale nie są drogie bo kosztują po 20zł za sztuke czyli 160zł a komplet świec do M60 8szt kosztuje 320zł bo sa po 40zł ( 4 elektrodowe platynowe wymagane są ).
stara ludowa prawda ładne 750 da frajdę zaniedbane 735i zabije Cię kosztami wystarczy rdza i możesz osbie nie dac rady bez różnicy wtedy jaki motor.
Więc kolego jedź oglądaj.Jak będzie w dobrym stanie to ciesz się 750-tką ;) tylko koniecznie ją na glebę ;D
Za to koszt ori kabli do V12 już raczej nie jest tani.Do M30 już trochę kosztują.Nie mówię o tanich zamiennikach z allegro...
Dzuda nie podpuszczaj go bo ja jak sprzedam swoją to myśle tez o tej V12 tylko to lpg :(
LPG dzisiaj jest jutro nie ma ;D Tak jak było z moją E32 :hihi: A to że tam był LPG teraz nic o tym nie świadczy,ciągnie lepiej niż moja E34 535 która nigdy gazu nie miała...Zamieszczone przez Zdzira 850I
Jak koledzy napisali v12 piękny motor ale...lubi paliwko ;D wiem bo miałem 100Km za 100zł jeździe mieszanej...a w ciągu dnia potrafię więcej zrobić Km
serwisowanie dość drogo wychodzi,w moim przypadku sam sobie naprawiałem-czasami miałem ochotę komuś za to zapłacić :D wszędzie zaj...efajne dojście było
Ogólnie polecam,ale trzeba uważać,bo jest dużo kapeluszy ;)
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
gaz do 750 to musi byc taniocha, ma szanse pobic rekordy popularnosci jak pasat b3 w gazie a moze nawet polonez!
ze szrotu kupowanie uszczelek kabli sond i filtrow tez dobre
z kluczem do swiec to tutaj widze zaden nawet nie podszedl do v12 e32 ale powodzenia, kupuj kupuj co sie bedziesz przejmowal