Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 157

Wątek: Kupno E32 ZOBACZCIE

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak

Kupno E32 ZOBACZCIE

Witam
    Już chyba nie jestem lubiany na tym forum przez swoją roztropność i nie zdecydowanie.
    Po mojej nie obecności wracam do tematu zakupu wymarzonej BMW.

Mam pytanko którego wcześniej nie zadawałem a jest bardzo istotne. Czy rozrząd w E32 750i jest na łańcuchu ? Czy tradycyjny pasek z napinaczem i rolkami ?

Silnik 5.0 z sekwencyjną instalacją gazową. Zakładana 2 lata temu. Wszystkie papiery są. Cena instalacji 7000zł z tego co pamiętam jak mi facet mówił.

Przedni zderzak jest połamany lekko i mam takie pytanko ile wyniesie mnie "nowy" z czujnikami parkowania.

Spalanie ? Mam nadzieję że zmieszczę się w 25litrach gazu w mieście i 18 w trasie.

Spójrzcie na link http://www.allegro.pl/show_item.php?item=949630245

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Mogę tylko powiedzieć, że już ją kiedyś widziałem ...
    Pewność na każdym kilometrze ...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW e32
    Terenówka. W życiu nie widziałem tak wysokiego tyłu w 7-er :P

Zaawansowany Użytkownik Awatar Jurij
    BMW
    Ex. e32 740iL 92, jest e32 735iL 89
    Jakbym zdecydował się na e32 z 5-cio litrowym silnikiem to szukałbym ładnego longa.

Jeżeli chodzi o ten egzemplarz to na pierwszy rzut oka jest ok ale trzeba by było oglądnąć dokładniej na żywo. Cena też nie jest kosmiczna biorąc pod uwagę gaz.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    Powiedzcie mi Panowie jeszcze odnośnie spalania takiej limuzynki. Wiem że to nie przyzwoite aby pytać tu o takie rzeczy, ale bądźmy realistami. Nie kupuje się auta z instalacją LPG, gdy dla właściciela nie ma róznicy czy wyda na paliwo/gaz 50zł czy 80zł

Co z tym rozrządem ? Powiedzcie że na łańcuchu :)

Kolego Maćku. Powiedz coś więcej. Bo te kropki na końcu Twojej wypowiedzi nie wróżą dobrze...

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez jacek04
    Powiedzcie mi Panowie jeszcze odnośnie spalania takiej limuzynki. Wiem że to nie przyzwoite aby pytać tu o takie rzeczy, ale bądźmy realistami. Nie kupuje się auta z instalacją LPG, gdy dla właściciela nie ma róznicy czy wyda na paliwo/gaz 50zł czy 80zł

Co z tym rozrządem ? Powiedzcie że na łańcuchu :)

Kolego Maćku. Powiedz coś więcej. Bo te kropki na końcu Twojej wypowiedzi nie wróżą dobrze...
    Utrzymanie 18letniego 750 to nie tylko spalanie.

Rozrząd jest na łańcuchu - rozumiem że tym pytaniem próbujesz "uspokoić" sam siebie wykluczając "typowe rzeczy łatwe do zepsucia". Istotnie rozrząd w M70 jest nie do ruszenia. Niemniej jednak dobrze ci radzę poczytaj na temat usterek e32 750 gdyż chyba nie do końca nie wiesz co chcesz na siebie ubrać.

Poczytaj na temat typowych usterek przepustnic EML (auto z ogłoszenia jest blędnie opisane jakoby cierpaiło na usterkę silnika krokowego - M70 jest na dwóch elektronicznych przepustnicach i dwóch przepływkach na gorący drut). Sprawdź ceny elementów dolotu, uszczelek, pompy wody, kabli WN i reszty układu zapłonowego i paliwowego.

Jeśli oczekujesz niskich kosztów ekspolatacji to e32 V12 jest jednym z najgorszych możliwych adresów pod które można zapukać. Większość długoletnich i dojrzałych użytkowników e32 z M70 będzie zdania, że jest to jedna z najdroższych jednostek w utrzymaniu, dodatkowo najbardziej zaawansowana jednosta napędowa BMW z tej epoki.

Rozumiem że chciałbyś mieć mocne, szybkie a zarazem solidne i stylowe auto. W utrzymaniu i eksploatacji pojazdu którym się interesujesz pomocny będzie także solidny budżet i najlepiej dość rozległa wiedza techniczna na temat tego modelu.
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Auto kolegi z forum więc poszukaj.

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Cytat Zamieszczone przez kmieciu1
    Terenówka. W życiu nie widziałem tak wysokiego tyłu w 7-er
    Kwestia regulacji,można spokojnie regulować wysokość tyłu (NIVO).

Zaawansowany Użytkownik Awatar Jurij
    BMW
    Ex. e32 740iL 92, jest e32 735iL 89
    Po odpowiedzi Sz4lonego powinieneś złapać trochę zimnej wody w usta :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    Dlaczego od razu Panowie, a właściwie Szalony próbujecie mi odradzić zakupu. Rozumiem że jest to bardzo zaawansowana jednostka napędowa. Jej pojemność, wielkość oraz gabaryty również nie pomagają przy ewentualnych naprawach/wymianach. Pragnę tu podkreślić tylko fakt prawdziwi ludzie z kasą kupują raczej coś z serii wyżej tj. E66, E90. Takie autka dla pasjonatów, lub dla osób takich jak ja czyli co szukają auta z niewiarygodnym komfortem jazdy, dobrym wyposażeniem i mocnym silnikiem, za rozsądne pieniądze. Chodź tu 5 litrów jak dla mnie przesada, ale instalacja LPG to wynagradza (sekwencja). Uważam że każde autko ma jakieś swoje bolączki. Wiem że eksploatacja na pewno będzie droższa niż potocznego auta dla kowalskiego typu . Dwie sondy lamby, dwa filtry itd. Ceny są droższe, ale ich wybór jest bardzo szeroki na szrotach.

Uświadomcie mnie.
    E32 ( z silnikiem V12 ) to auto nagminnie się psujące ?

Uprawnienia umieszczania postów