Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 157

Wątek: Kupno E32 ZOBACZCIE

Zaawansowany Użytkownik Awatar jokerow750
    BMW
    E38 750i, 750iL
    Ja rękami i nogami i wszystkim innym :D potwierdzam wypowiedź Sz4lonego. Nikt nie odradza Ci zakupu ale jeśli chcesz się przekonać o kosztach utrzymania - nie spalania - samego utrzymania 750 to po prostu ją kup. Moja wiedza na temat tego silnika jest nijaka w porównaniu z innymi znanymi tu użytkownikami forum, ale nie trzeba być geniuszem aby zorientować się że najbardziej skomplikowany w tamtych latach silnik e32 po 20 latach będzie wymagał trochę wkładu choćby 2 filtry powietrza, 12 świec gdzie sztuka nie kosztuje 8 zł jak do malucha :), oby nie kable WN a co gorsza uszczelki dolotu...Do jazdy na co dzień na pewno brałbym coś innego czyt. mniejszy silnik, ale to tylko moje zdanie po 3 latach z M70 :)

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Zapytaj o numer VIN-rozkodujemy coś więcej będzie wiadomo. Mi się nie wydaje by to bmw było z 92r. I zgadzam się z przedmowca było już na alledrogo.

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez jacek04
    Dlaczego od razu Panowie, a właściwie Szalony próbujecie mi odradzić zakupu.
    ...bo Szalony ma rację...Paliwo do v12 to nie główny koszt utrzymania...w tym przpadku jest dużo gratów x2... 12 cewek,12 świec,2 przepływki... nikt Ci nieodradza ale sugeruje żebyś uważał i niekupował wytanionego egzemplarza i nieszukał na siłe z gazem bo możesz się przejechac ;) a przecież niebedziesz wszystkiego na szrotach kupował..

pozdro

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Dokładnie każdy będzie Ci doradzał co jak i za ile - kup, przekonaj się może trafisz egzemplarz do którego będzie tylko tankował. Auto ładne, troche wysokie z tyłu i właśnie przez ten tył pamiętam, że bylo już kiedyś wystawione. Rozumiem, że głównym atutem tej 750tki jest sekwencja za 7tyś - pooglądaj jeszcze inne oferty :)

BMW
    Ktoś 2 lata temu dał 7 tys za instalację i nagle sprzedaje! Nawet dobrze nie pojeździł i nagle sprzedaje trochę dziwne. Poza tym to bmw było już zdaje się w zeszłym roku na alledrogo. Więc właściciel ma jakiś problem z tym bmw. I wszyscy Ci życzą byś Ty się o tym nie przekonał po tym jak zapłacisz za samochód, bo po tym pozostaje tylko spory wydatek by przywrócić samochód do normalności. Lepiej kup z mniejszym silnikiem i ciesz się komfortem. Nie jeden by chciał V12 ale jak Maciek napisał koszty utrzymania są ogromne! Nie duże tylko ogromne.

BMW
    Poczytaj posty poświęcone E32 a w szczególności V12. Problemy ze skrzynia biegów-której remont niestety jest drogi! Jak nie bardzo drogi. Znam użytkownika który długi okres walczył ze skrzynia, wydał masę kasy na remont i samochód dalej stoi. Do tego dochodzi NIVO, Którego koszt naprawy jest także drogi. Więc poczytaj, pomyśl i kupuj ale kup dobrze.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    Panowie ja wiem że najlepiej kupić E66, czy E90 bo niespodziewanych nakładów finansowych będzie duuuuuużo mniej. Zdaję sobie sprawę że jest to stare auto, lecz wg. mnie, ma w sobie to coś :)

Ale czytając wasze opinie to utwierdzam się w przekonaniu że są to samochody awaryjne, żeby nie powiedzieć leciwe. Sformułowanie BMW- Będziesz miał wydatki jest tu chyba na miejscu. A więc jaki jest tu sens ? Kupić auto za powiedzmy 10 000zł i mieć przygotowane drugie tyle na awarie ? Koszty zbliżają się niebezpiecznie do E38. Jaka w tym logika?

Dla kogo jest E32 ? Dla faceta który posiada 10k na auto i 20k na naprawy ?

Chcę dobrze znać Wasze zdanie, bo Wy wiecie najlepiej czy się psują te auta, w zasadzie to i Wasze E32.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Więc rozważasz kupno E32 750 LPG lub E66?

Maciek...pytam bo nie wiem,skoro są kable WN w V12 to i są cewki?

RodzinaBmw- ja za sekwencję dałem 5500zl i parę tygodni temu z auta co godzinę na giełdzie schodziłem tysiąc zł :) W tym nie ma reguły,może gościowi kasa potrzebna,może chce zmienić na nowsze(jak w moim przypadku).Tego nie oceniajmy

Auto z linku ładne.Założyć tam niski zawias i było by wszytko ok.

Tak czy inaczej jeśli masz ochotę na 750 to nie sugeruj się zdaniem innych bo jak by każdy chciał się tym sugerować to 750-tki by leżały na złomie.

Licz się po prostu że serwis V12 jest dwa lub trzy razy droższy niż np m30.

Jeśli jesteś przygotowany na koszta to jedź,oglądaj,kupuj-obniżaj i ciesz się piękną furą.

A o rozszyfrowanie VIN-u napisz do Adambmw

Co do ostatniego pytania to powiem Ci że dobrze utrzymane M30 jest generalnie bez obsługowe i koszty utrzymania są na prawdę nie duże....(mówię o M30 bo akurat takie mam)

pozdr

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Więc rozważasz kupno E32 750 LPG lub E66?

RodzinaBmw- ja za sekwencję dałem 5500zl i parę tygodni temu z auta co godzinę na giełdzie schodziłem tysiąc zł :) W tym nie ma reguły,może gościowi kasa potrzebna,może chce zmienić na nowsze(jak w moim przypadku).Tego nie oceniajmy

Auto z linku ładne.Założyć tam niski zawias i było by wszytko ok.

Tak czy inaczej jeśli masz ochotę na 750 to nie sugeruj się zdaniem innych bo jak by każdy chciał się tym sugerować to 750-tki by leżały na złomie.

Licz się po prostu że serwis V12 jest dwa lub trzy razy droższy niż np m30.

Jeśli jesteś przygotowany na koszta to jedź,oglądaj,kupuj-obniżaj i ciesz się piękną furą.

A o rozszyfrowanie VIN-u napisz do Adambmw

Co do ostatniego pytania to powiem Ci że dobrze utrzymane M30 jest generalnie bez obsługowe i koszty utrzymania są na prawdę nie duże....(mówię o M30 bo akurat takie mam)

pozdr
    facet sprzedaje samochód od zeszłego roku. Więc coś w tym jest. A VIN mogę rozkodowac nie ma problemu. Zgadzam się z Tobą koszty utrzymania bmw z silnikiem 3.0 czy 3.5 są zdecydowanie mniejsze niż 5.0. Chcesz kupić kupuj ale byś później nie miał pretensji do nikogo z forum.

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda

...czujny jak ważka się napędziłem...

..są chiba 2 cewki...i 2 kopułki.. i przewody i 12 swiec :oops:

Uprawnienia umieszczania postów