Witam,
przed dwoma tygodniami otwieraj±c tylni baga¿nik w³±czy³y mi siê ¶wiat³a postojowe i ¶wiec± do dzi¶.
Wg. wyja¶nieñ poprzedniego w³a¶ciciela samochodu podobno sterownik ¶wiate³ by³ tak zaprogramowany, ¿e zaraz po w³±czeniu zap³onu w³±cza³y siê w³a¶ciwe ¶wiat³a mijania(trochê pewnie to meczy akku podczas rozruchu).
Po przekrêceniu na pozycje 0 i wy³±czeniu samochodu ca³y czas- dzieñ i noc ¶wiec± mi postojówki. Kilka dni temu by³em na ¦l±sku u mechanika który zna siê dosyæ na e65 i jemu dostarczy³em modu³ ¶wiate³ e65- u¿ywany wg. niego modu³u u¿ywanego nie mo¿na w³a¶ciwie dopasowaæ do innego samochodu i pocz±tkowo efekt po wymianie modu³u i zaprogramowaniu(?) by³ taki ¿e na desce rozdzielczej wybór ¶wiate³ pozycji 0,1,2 i auto- nie reagowa³o, teraz podobnie jak na wcze¶niejszym module ¶wiec± postojówki.....
Jeszcze odbieraj±c od mechaniora miga³y, fiksowa³y.
Podczas 1-wszej awarii jeszcze przygasa³y mi liczniki.
Aktualnie za postojówki mam wrzucone:
http://www.allegro.pl/item881893458_..._ringi_fv.html
nie s±dzê, aby one sprawia³y k³opoty bo je¼dzi³em na nich szczê¶liwie oko³o miesi±ca.
Dzisiaj rozmawia³em z koleg±, wg którego podobnie jak w e39 nale¿y wymieniæ przeka¼nik który siê sklei³ i pozostawia ¶wiat³a na pozycji 1-postoju. Tylko nie wiadomo który to jest, je¶li wogóle jest.
Mechanik powiedzia³ ¿e mam kupiæ oryginalny nowy modu³ i wtedy prawdopodobnie bêdzie to chodzi³o. Ale interes nie jest tani bo 1500z³ i 400 programowanie,a je¶li siê nie uda to w kó³ko bêdê tak ³adowa³.
Co wg Was mo¿e byæ winne, od czego zacz±æ?
Z góry dziêki za pomoc.