Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 12

W±tek: [Elektryka] Monta¿ hebla

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009

[Elektryka] Monta¿ hebla

Po 3,4 dniach postoju aku siada- gdzie¶ pr±d ucieka, ¿e lewy jestem z elektryki i przyrz±dów brak, pomy¶la³em o "heblu" http://www.allegro.pl/item940335831_...l_kluczyk.html Wy³acznik bêdzie spe³nia³ dodatkowo rolê- antykradzie¿ow±. Czy kto¶ ju¿ taki patent przerabia³? Zastanawia mnie czy odcinanie pr±du co noc, czy na kilka dni, tygodni mo¿e czym¶ negatywnym skutkowaæ?
    Na stanie:
    e28 524, 87
    Primera p11, 99

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    A mo¿e aku ju¿ nie trzyma.Mia³em to samo...£adowa³em ca³± noc,rano odpali³a ale ok 13 ju¿ nie da³a znaku ¿ycia.Mam teraz nowy aku i krêci jak szalona :D

Vip Vip Awatar jarek88
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Sk±d
    Tomaszów Mazowiecki
    Blog
    20
    w³a¶nie zacz±³ bym od sprawdzenia stanu akumulatora je¶li aku ok a tobie nie chce siê grzebaæ z znalezieniem powodu to jest jaki¶ pomys³ i to jako dodatkowe zabezpieczenie anty z³odziej nawet wiem ju¿ gdzie by to przymontowaæ. Na ¶cianie komory aku masz taka plastikowa zaslepke wewn±trz kabiny pod kanap± ja bym to tam umie¶ci³ wszystko ³adnie ukryte by by³o
    ciekawy pomys³ ale czy to powstrzyma z³odzieja ?

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Ja aku mam pod siedzeniem.

Raz mi próbowali odkrêciæ ko³a ale akurat wieczór by³ % i z balkonu jak pali³em papierosa widzia³em ¿e co¶ siê dzieje i w czas zobaczy³em...

My¶lê ¿e funkcja CODE jest wystarczaj±ca

Vip Vip Awatar jarek88
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    Sk±d
    Tomaszów Mazowiecki
    Blog
    20
    Dzuda, kazd e32 ma aku pod siedzeniem a mi chodzi o to miejsce jak jest siedzisko po prawej stornie na ¶cianie jest taka plastikowa wstawka i tam mo¿na by wpasowaæ ten hebel
    na dzisiejszych z³odzieji nawet funkcja CODE mo¿e nie wystarczyæ chyab s³ysza³e¶ jak ostatnio 28tonowy dzwik ukradli z budowy

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    Cytat Zamieszczone przez jarek88
    po prawej stornie na ¶cianie jest taka plastikowa wstawka i tam mo¿na by wpasowaæ ten hebel
    Dzieki za podpowied¼ :)

Na z³odzieja s± najlepsze w³a¶nie takie dziwactwa! Jednak jak bêdzie mia³ czas to taki ogromny w³±cznik znajdzie bez problemu.
    Aku mam dobry, teraz mam ju¿ dwa, kupi³em niepotrzebnie nowy, my¶la³em, ¿e pad³. Obecnie zdejmuje klemê ze starego aku (klema -) auto na starym aku przy obecnych mrozach wytrzymuje ok. tyg. bez ruszania wiêc gdzie¶ ten pr±d ucieka, zbada³bym to u elektryka, wiem jednak czym siê to skoñczy, gdybaniem i 100-k± wymiana pewnie jaki¶ czê¶ci (rozrusznik, alternator) kolejne stówki oraz wielkie prawdopodobieñstwo, ¿e nadal bêdzie tak samo.
    Je¶li idzie o sam wy³±cznik s³ysza³em, ¿e jest to niedobry pomys³ je¶li auto jest z kompem i na wtrysku. Niby komp siê rozprogramowuje i potem nim siê mapa wczyta pali wiêcej? Czy to prawda i czy s± jakie¶ inne mo¿liwe powik³ania pozostawiania 7-ki bez zasilania na d³u¿ej?
    Na stanie:
    e28 524, 87
    Primera p11, 99

Vip Vip Awatar jarek88
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    Sk±d
    Tomaszów Mazowiecki
    Blog
    20
    hmm z tego co wiem to odpiêcie zasilania skutkuje resetem kompa ale co siê mo¿e staæ gdy zasilanie bêdzie odpiête na d³u¿ej nie mam pojêcia mo¿e niech wypowiedz± siê ci którzy maja wiêcej pojêcia o elektronice w aucie

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Przemik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    e32 730i m30b30
    Sk±d
    Skierniewice
    z tego co wiem to lekki reset robi siê dopiero poprzez spiêcie klem (po wyjêciu aku ofc). Hebel nie powinien nic z³ego zrobiæ, ale na d³u¿sz± metê poszuka³bym przyczyny awarii. Mo¿e masz tak jak ja mia³em 0,5 roku temu, aku by³ w miarê nowy ale jedna cela przebija³a. Po nocy potrafi³ odpaliæ bez mrugniêcia a potem w ¶rodku dnia ju¿ nawet nie krêci³.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Dzuda, kazd e32 ma aku pod siedzeniem a mi chodzi o to miejsce jak jest siedzisko po prawej stornie na ¶cianie jest taka plastikowa wstawka i tam mo¿na by wpasowaæ ten hebel
    A po co wpasowywaæ tam ten hebel? Przecie¿ jak ¶ci±gniesz za¶lepkê i odkrêcisz kluczem 10 ten plastik to pod spodem bêdziesz mia³ przewód "+" od aku przykrêcony kluczem 13. To jest specjalnie zrobione, ¿eby w potrzebie nie trzeba by³o wyci±gaæ kanapy i demontowaæ os³onki by odkrêciæ klemê ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar xsilver
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77
    A po co wpasowywaæ tam ten hebel? Przecie¿ jak ¶ci±gniesz za¶lepkê i odkrêcisz kluczem 10 ten plastik to pod spodem bêdziesz mia³ przewód "+" od aku przykrêcony kluczem 13. To jest specjalnie zrobione, ¿eby w potrzebie nie trzeba by³o wyci±gaæ kanapy i demontowaæ os³onki by odkrêciæ klemê ;)

Tam jest "-" z akumulatora przykrêcony do karoserii .

Ja by wyeliminowa³ up³yw pr±du a nie kombinowa³ z heblami - bêdziesz za kazdym razem ³azi³ do ty³u i to przekrêca³, potem przed odpaleniem znowu ? :razz:

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •