poczekam az twoje dziecko przyjdzie napisac ta prace w mojej katedrze... o ile zda mature :DZamieszczone przez sylwek7
poczekam az twoje dziecko przyjdzie napisac ta prace w mojej katedrze... o ile zda mature :DZamieszczone przez sylwek7
pozdrawiam
mavic
Forum 7er jest dla buraków i kartofli. Jestem dumnym kartoflem !
go¶cia siedz±cego w bmw od lat mam wiêc nie ma co siê martwiæ. sterowanie turbin mo¿na w³±czaæ disem i tak te¿ mia³em zrobione jaki¶ miesiac temu - chodzi wiec zostaj± przep³ywki. Z tym ¿ê ten problem wyst±pi³ przynajmiej w 2 740d tylko z tego forum i w obydwu przypadkach by³y to przep³ywki. Wystarczy troche poszperaæ.
cursor powiedz co¶ wiêcej bo ja z tym silnikiem siê mêczê od lat i nie mogê doj¶æ :D s³ychaæ jest, ¿e co¶ przy silniku syczy, w³a¶nie jak by gdzie¶ jakie¶ powietrze ucieka³o bokiem. Gdzie jest ten zawór upustowy i co to jest?
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!
U kumpla w passacie objawia³o siê to tym, ¿e depta³e¶ np. do 3tys. km, w pewnym momencie auto przesta³o jechaæ, odpu¶ci³e¶ gaz, nacisn±³e¶ znowu i auto znowu przez chwilê jecha³o.Zamieszczone przez coboss
A zawór upustowy, jest po to, ¿eby nadmiar ci¶nienia np. przy zmianie biegu mia³ gdzie uciec.
Nie wiem jak to jest rozwi±zane w dieslach bmw, ale ogólnie blow-off stosuje siê rzadko.
Zaworu szukaj na turbinie. U kumpla ponoæ gdzie¶ po gwincie ucieka³o ci¶nienie.
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
Zamieszczone przez ahmar
Stwierdzam ze 100% pewno¶ci±, u mnie bylo to samo, niestety nie przeplywki- nastawnik turbiny( zawor turbiny) konczyl siê, objawy identyczne z tym ¿e u mnie du¿o czêsciej wystepowaly- do momentu wymiany!!! PW- i pomoge jak moge.
A nie :) mówimy typowo o 1,9TDI ojciec to ma w Seacie Alhambra. S³ychaæ ten syk z komory silnika, gdy w tym momencie gdy to syczenie jest bardzo wyra¼ne zacz±³bym przyspieszaæ na jakimkolwiek biegu, w jakimkolwiek tempie to przy 80 km/h odetnie turbinê która ju¿ raczej nie za bardzo chce siê za³±czyæ z powrotem, czasami siê zdarza ale rzadko.Zamieszczone przez cursor
Swojego czasu z tym lata³ po elektrykach i takie tam. Wymieni³ przep³ywkê, kilka czujników i z nerwów ola³ temat :/
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!