Ok to już wiem dzięki sylwekk.
-A z tyłu po lewej tam gdzie światełko zdejmujesz ten boczek i tam jest taka czarna puszka to ja też zamieniać czy zostawić?
Ok to już wiem dzięki sylwekk.
-A z tyłu po lewej tam gdzie światełko zdejmujesz ten boczek i tam jest taka czarna puszka to ja też zamieniać czy zostawić?
Czyli ucinać czy nie najlepiej jakby ktoś się wypowiedział kto to robił :) :DZamieszczone przez cursor
Sugerując się schematami z WDS, najlepsza opcja to wyciągnąć całą wiązkę z obu aut(tę do audio), włącznie z głośnikami, bo te też są inne(ty możesz mieć np. 2 głośniki w drzwiach przednich, a DSP ma 3 głośniki i wg schematu każdy jest osobno podłączony do wzmacniacza)
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
w przednich mam 3 :]
Wg ETK głośniki w TOP Hifi(czyli DSP) są inne niż w Hifi(czyli u ciebie).Zamieszczone przez LUKASZWBO
Jakie masz radio?
Masz rozmontowany lewy bok u siebie? Jeśli tak to wrzuć fotę.
Wg WDS'a, jak nie masz DSP, a masz system Hifi(tak by wynikało, skoro masz 3 głośniki w przednich drzwiach) to do przednich i tylnych drzwi idą po 2 pary przewodów, jedna para jest do woofera, druga do średniego i wysokiego(podział poprzez mały kondensatorek, tak samo jak przy najniższym systemie).
Sprawdź jakie kolory przewodów dochodzą u ciebie w przednich drzwiach do białej wtyczki, tej do puszki z głośnikiem.
Takie mam http://moto.allegro.pl/item958886454..._sprzedam.html
Foty dopiero w poniedziałek bo auto u mechanika jest.
-Aha o ile dobrze pamiętam to z tymi niebieskimi kabelkami idzie jeden żółty jego też ucinać?
-------
A takie dwie wtyczki w bagazniku co wychodzą z pasa tylnego taka biała i czarna to co to jest ? bo jak i moja tak i tamta wiązka jest do tego podpięta.
Zamieszczone przez cursor
Nie wiem jakie dochodzą obciełem wiązki od głośników bo mam takie same kabelki jak w DSP.
Swoją wiązke już mam wyciągniętą.
Mam problem z tamtą wiązką na tylnej kanapie tam znowu się rozgałęzia idzie brązowy gruby,2 czarne grube,fioletowe cienkie i jakieś tam już nie pamiętam.Następnie tak jak podłokietnik z tyłu zakręcają i wchodzą pod wykładzine i w tunel co robić????? :( :( :(
Nie ma lekko, musisz ten kawałek zdemontować. To są chyba kable do tylnego panela (przy kratkach nawiewów).
No ale te kable widać pod skrzynią.Nie wiem czy wszystkie bo nie pamiętam ale te 2 czarne są napewno pod skrzynią.Widać może z 2 cm tych kabli koło tej dużej śruby pod dekielkiem od automatu.
------------
Halo czy ktoś może mi powiedzieć coś na ten temat?
Wiązka od NAVI w okolicach tunelu może iść tylko do gniazda zapalniczki, wyjścia AV oraz ewentualnie telefonu.
Pozdrawiam