Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: [mechanika] Komunikat na K.........

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Nie wiem jak jest w E38 ale w E32 jak by mi brakowało płynu to po zgaszeniu komunikat też się pojawia...

Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Nie wiem jak jest w E38 ale w E32 jak by mi brakowało płynu to po zgaszeniu komunikat też się pojawia...
    e38 ma tak samo.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Jak wejdziesz do auta to przekręć kluczyk w pozycję 1 i naciśnij któryś z przycisków przy zegarach (nie pamiętam czy lewy czy prawy) wyświetlą Ci się wszystkie błędy jakie Ci ostatnio wyskakiwały.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    Skoro nie pojawil sie blad po zgaszeniu silnika bedzie to najprawdopodobniej oswietlenie rejestracji to czesta przypadlosc

Cytat Zamieszczone przez coboss
    Jak wejdziesz do auta to przekręć kluczyk w pozycję 1 i naciśnij któryś z przycisków przy zegarach (nie pamiętam czy lewy czy prawy) wyświetlą Ci się wszystkie błędy jakie Ci ostatnio wyskakiwały.
    No niestety. To nie do końca tak działa.

Jeśli błędy nie występuja (np płyn chłodniczy został uzupełniony czy zarówka wymieniona na sprawna) to po przekręceniu klucza i wciśnieciu przycisku (prawy ;) ) nic się z błędów nie pojawi, a wręcz wyswietli się wdzięczy napis Check Control Ok ;)

Deska nie zapamiętuje błędów z obwodów płynów czy żarówek :) tylko na bieżąco wyswietla to co jej po centrali inne sterowniki podrzucą
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728
    Dzięki za wypowiedzi zobaczę co się będzie działo podczas jazdy, bo komunikat zniknął i się nie pojawił
    A co to oświetlenia tablicy sprawdzałem działa, temperatura stała w pionie, bagażnik był zamknięty i płyn tez jest więc nie wiem sam już.
    728i

Zaawansowany Użytkownik
    Oswietlenie tablicy bedzie dzialac,a komunikat sie pojawi.Wystarczy lekka przerwa w obwodzie i juz wywala na desce.Zobacz styki moze sa zasniedziale,lub cos z zarowka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728
    Dzięki sprawdzę jutro dokładnie
    728i

Uprawnienia umieszczania postów