-
Zaawansowany Użytkownik
Według mnie (ale to tylko moje osobiscie zdanie) 735i jest niewarta uwagi. Spali sporo, bo to V8, czasami wiecej niż 745i, bo jest słabsze i musisz mocniej deptać, żeby auto rozpędzić.
745i za to nie spali dużo więcej, ma zapas mocy który pozwoli Ci na prawdę w E65 dynamicznie się przemieszczać, a spalanie nie będzie wymagało posiadania wujka w Arabii Saudyjskiej i stałych dostaw surowca.
Tak na prawdę spalanie w 745i a 735i będzie się różniło, zaleznie od eksploatacji, o 1 do 3l i to jest różnica przy której nie warto brać 735i, kiedy w zasięgu ręki jest coś lepszego i o 50 KM i sporo Nm mocniejszego.
730d to troche słaby silnik do tego auta, ale daje rade. Niemniej mnie nie pasuje dźwięk diesla w E65. No i nie licz że jeżdżąc po wawie będziesz miał w 730d spalanie 10l/100km. Jak zejdziesz poniżej 14 to zapiszą Cie do księgi guinessa. Tak że żadna to ekonomia, a kupić i zmieniać kolektor wydechowy czy dolotowy, bo sie klapki mogą oderwać - lub też zmieniać silnik, bo sie jakaś urwała, to nie jest miła perspektywa.
Uprawnienia umieszczania postów