A moim 760i, ale ogólnie to też jestem zdania, że jeśli E65, to najlepiej 745i/750i.Zamieszczone przez tiger81
A moim 760i, ale ogólnie to też jestem zdania, że jeśli E65, to najlepiej 745i/750i.Zamieszczone przez tiger81
Dzięki wszystkim za odpowiedzi - trochę mi to rozjaśniło sprawę. Byłem już wcześniej bardziej przekonany do benzyny, a wasze posty tylko to potwierdziły. Znajomy jeździ 530D i opowiadał mi o problemach tego silnika, a jak usłyszałem jego dźwięk podczas odpalania (przy -20 stopniach) to miałem wrażenie, że to traktor jest odpalany. Samochód cały skakał:)
Zodiac, miałbym prośbę - mógłbyś napisać mi coś więcej o wystawianym przez ciebie autku niż w ogłoszeniu na priv (lub tutaj). Interesuje mnie głównie co będzie w najbliższym czasie do zrobienia, jaki jest dokladny przebieg, jaka dokumentacja, vin etc. - co ci przyjdzie do głowy:)
Pozdrawiam, Michał
Jasne, jak masz jakies pytania, najlepiej na priv.
Wystawiłem auto w dość wydaje mi się przystępnej cenie i mam na tą chwilę urwanie głowy od telefonów, dziś już oglądał auto jeden człowiek z Bytomia i czekam na jego dycyzje, kolejni umówieni też już czekają. Jeśli jesteś zainteresowany, będziesz musiał dołączyć do kolejki :)
730d przy tej prędkości zejdzie pewnie poniżej 6,bo do 120 u mnie spala 7,0litra.Zamieszczone przez Zodiac
i nie to żebym się śmiał tylko ostatnio jak się gołoledź zrobiła i sobie w nocy spokojnie pomykałem.
Do ceny diesla musisz mieć przygotowane dodatkowo 5-7 tyś zł oprócz zakupu samochodu, będą one Ci potrzebne m.in na padające wtryski, świece żarowe i ich sterownik w najgorszym wypadku oczywiście turbina, o przepływomierzach nie wspominając.
Ja do swojego modelu 740d(podobno jeden z bardziej udanych) pomimo regularnych serwisów musiałem podobną kwotę dołożyć, średnie rynkowe przebieg to 150-200tkm, a to przebieg dosyć kosztowny dla tego tych samochodów, oczywiście jak te rzeczy międzyczasie wymienisz później już będzie ok.
730d wg mnie silnik perfekcyjny do e60, dla e65 nieco ociężały, 735 w porównaniu do 745 wypada dosyć blado bo różnica w PS spora a paliwka zaledwie 1-2l więcej.
Jednostka benzynowa tańsza w zakupie, tańsza w eksploatacji(części zamienne), jednak zapotrzebowania na paliwo jak w moim przy prędkościach 180-220km/h i spalaniu średnim 10.5 na pewno nie osiągnie;)
Generalnie rynek oferuje więcej dobrych egzemplarzy w benzynie niż w dieslu, co jest raczej wszystkim wiadome.
Powodzenia w poszukiwaniach -rozmawiaj z Zodiack'iem:)