Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: [E65] 735 czy 730D ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    320dT E91, było 745i E65 x2
    Cytat Zamieszczone przez tiger81
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO
    ale na prawde wg mnie 745 to najlepszy silnik i chyba to nie tylko moja opinia
    Moim zdzniem 750i ...
    A moim 760i, ale ogólnie to też jestem zdania, że jeśli E65, to najlepiej 745i/750i.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Chrysler 300M
    Dzięki wszystkim za odpowiedzi - trochę mi to rozjaśniło sprawę. Byłem już wcześniej bardziej przekonany do benzyny, a wasze posty tylko to potwierdziły. Znajomy jeździ 530D i opowiadał mi o problemach tego silnika, a jak usłyszałem jego dźwięk podczas odpalania (przy -20 stopniach) to miałem wrażenie, że to traktor jest odpalany. Samochód cały skakał:)

Zodiac, miałbym prośbę - mógłbyś napisać mi coś więcej o wystawianym przez ciebie autku niż w ogłoszeniu na priv (lub tutaj). Interesuje mnie głównie co będzie w najbliższym czasie do zrobienia, jaki jest dokladny przebieg, jaka dokumentacja, vin etc. - co ci przyjdzie do głowy:)

Pozdrawiam, Michał

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    320dT E91, było 745i E65 x2
    Jasne, jak masz jakies pytania, najlepiej na priv.

Wystawiłem auto w dość wydaje mi się przystępnej cenie i mam na tą chwilę urwanie głowy od telefonów, dziś już oglądał auto jeden człowiek z Bytomia i czekam na jego dycyzje, kolejni umówieni też już czekają. Jeśli jesteś zainteresowany, będziesz musiał dołączyć do kolejki :)

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez Zodiac
    OK, żeby nie gnębić 730d i pisać że ma same minusy, napisz jakie są plusy tego auta - z punktu widzenia użytkownika.

EDIT: ja przy średniej prędkości 72km/h mam spalanie pomiędzy 8 a 9l średnio. Tak że Twoje 7 na mnie nie robią wrażenia :)
    730d przy tej prędkości zejdzie pewnie poniżej 6,bo do 120 u mnie spala 7,0litra.
    i nie to żebym się śmiał tylko ostatnio jak się gołoledź zrobiła i sobie w nocy spokojnie pomykałem.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740d e65, 740d M f01
    Do ceny diesla musisz mieć przygotowane dodatkowo 5-7 tyś zł oprócz zakupu samochodu, będą one Ci potrzebne m.in na padające wtryski, świece żarowe i ich sterownik w najgorszym wypadku oczywiście turbina, o przepływomierzach nie wspominając.
    Ja do swojego modelu 740d(podobno jeden z bardziej udanych) pomimo regularnych serwisów musiałem podobną kwotę dołożyć, średnie rynkowe przebieg to 150-200tkm, a to przebieg dosyć kosztowny dla tego tych samochodów, oczywiście jak te rzeczy międzyczasie wymienisz później już będzie ok.

730d wg mnie silnik perfekcyjny do e60, dla e65 nieco ociężały, 735 w porównaniu do 745 wypada dosyć blado bo różnica w PS spora a paliwka zaledwie 1-2l więcej.
    Jednostka benzynowa tańsza w zakupie, tańsza w eksploatacji(części zamienne), jednak zapotrzebowania na paliwo jak w moim przy prędkościach 180-220km/h i spalaniu średnim 10.5 na pewno nie osiągnie;)
    Generalnie rynek oferuje więcej dobrych egzemplarzy w benzynie niż w dieslu, co jest raczej wszystkim wiadome.

Powodzenia w poszukiwaniach -rozmawiaj z Zodiack'iem:)

Uprawnienia umieszczania postów