Oczywiscie ze na zimnej sie załącza komunikat, bo olej nie zwiekszył swojej objetoscii i ma nizszy poziom niz na ciepłej (nawet do litra objetosci potrafi zwiekszyc), a poza tym jak olej jest zimny to i jest gesty, co utrudnia troche jego przepływ przez filtr olejowy i pewnie komp wykrywa to wszystko jako usterke gdy juz cos ze skrzynia zaczyna sie dziac. Przeciez nie wyswietlaja sie komunikaty o niskim cisnieniu oleju w skrzyni bo komp skrzyni nie pokaze nam precyzyjnie o co chodzi i wyswietla ogólny komunikat GETRIBENOTPROGRAMM, no chyba ze przyczyna jest jakas inna elektroniczna usterka w skrzyni, a w silniku pokazuje np. komunikat o niskim cisnieniu.Zreszta najczesciej błedy wystepuja jak silnik czy skrzynia sa zimne.Jak ciepłe to czasami jest wszystko ok, stad wnioskuje ,ze to głownie zalezy od temp. oleju, bo co moze byc inna przyczyna, gdy efekty zalezne sa od temperatury. No chyba ze im wyzsza temp to i przewodowosc prądu sie poprawia bądz wilgoc zanika i działac zaczyna wszytko lepiej..Poprawcie mnie, jak cos, bo moze i sie myle, to tylko moje załozenie...Zamieszczone przez dzikigrzyb
Co do czujnika, to nie wiem, w jakich jednostkach sie go mierzy, ale jesli to on jest wytypowany jako bład to bym go wymienił na nowy.A moze wystarczy płyn wymienic hamulcowy :D