Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [ pozostale] Witam.jaka e38 wybrac??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik

[ pozostale] Witam.jaka e38 wybrac??

Witam jak w temacie poszukuje e38 raczej z poczatku produkcji. Mysle nad 728 lub 725 .raczej ze wzgledu na oszczednosci .nie musicie mnie przekonywac ze v 8 jest lepsze:))ale poprostu nie stac mnie na taka zabawe.Co waszym zdaniem bedzie lepsze 728 w gazie czy diesel?patrzac na oferty na allegro moim zdaniem 725 sa najbardziej zadbane.ale te silniki to podobno nie za specjalne.Pomozecie dokonac wyboru?
    dzieki

Vip Vip Awatar Cichy
    BMW
    e38
    W złym dziale dałes pytanie. Jest dział ofert allegro, ebay itp, przeszukaj net daj linki a wtedy pomożemy, a ten temat wykasuj :)
    Impossible is nothing

Żyć szybko, umierać młodo

A na jakiej podstawie twierdzisz że tds jest zły? Poszukaj sobie na forum, było na ten temat sporo. Co byś nie kupił, jak będzie zajechane, to będziesz tylko dokładał.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Możesz najprościej liczyć tak:
    jak coś się roz.... to jaki silnik będzie tańszy? odp: 2,8 o połowę.
    Poszukaj i znajdź naprawdę zadbanego TDS'a - znacznie trudniej niż 2,8 w benzynce z uwagi na ilość jaka wyszła.
    Koszty bieżącego serwisu: kolejny plus dla 2,8.
    Miałem tds'a w e36 - może ktoś poda jakieś plusy dla tego silnika poza zużyciem paliwa bo ja niestety innych nie znajduję :(
    a minusów jest kilka (pompa paliwa - z jakiegoś powodu pięknie chodzi do 200k km a jak tylko minie tą granicę to jest do remontu, rurka egr - dwa razy mi się upaliła, itd.)
    Teraz mam 2,8 i jest :D
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Cytat Zamieszczone przez MariuszE38
    Koszty bieżącego serwisu: kolejny plus dla 2,8.
    Koszta TDS-a i 2.8 w tym zakresie są porównywalne.

Prawda jest taka, że trafiając na zadbaną jednostkę nie będziesz miał problemów. Pojemność nie ma tu nic do rzeczy. ;)

Kolega kupił 525td jak miała niecałe 200tyś, teraz mija mu 300 i nie było żadnych usterek silnika.

A tak poza tym, to ten temat powinien być w innym dziale, albo w ogóle usunięty. Z resztą pisałem już- poszukajcie, bo milion razy były toczone na forum dyskusje na temat wad i zalet poszczególnych silników. Nikt z nas nie będzie co miesiąc pisał tego samego po raz setny, bo wszystko zostało już dokładnie omówione.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    największą wadą kazdego auta są poprzedni właściciele, czy kupisz 2,8 czy TDS... e38 kosztuje, obojętnie jakie kupisz.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d e38
    Myślę, że powinieneś zastanowić się również na 730d. To jest połączenie ekonomii z niezłymi osiągami.
    Pozdrawiam!
    misakow

Uprawnienia umieszczania postów