Mam pytanko , moje auto jest po lifcie , zdobyłem fotele po lifcie z masażami i panel z przyciskami do masażu , czy jest problem z podłączeniem tego ? czy konieczne będzie dołorzenie jakiejś instalacji od foteli do przycisków ? ..............
Mam pytanko , moje auto jest po lifcie , zdobyłem fotele po lifcie z masażami i panel z przyciskami do masażu , czy jest problem z podłączeniem tego ? czy konieczne będzie dołorzenie jakiejś instalacji od foteli do przycisków ? ..............
Przerabiałem ten patent w e39.Dokładnie to samo.Sylwek mówił że problemu z tym nie ma ale jakoś nie mogliśmy się zebrać na ten zabieg i dzisiaj auto zostało sprzedane.
P.S jak by ktoś chciał to panel mam i mogę go odsprzedać
a fotele Ci nie zostały , czyli rozumiem że podpinam panel pod istniejącą kostke plus podpinam fotele i wsio będzie działać ......
Foteli nie mam bo kupiłem skórzane do E39 ale panelu nie zdążyłem podpiąć.
Napisz do kolegi Sylwekk
Ja posiadam taki komplet na sprzedaż, i z tego co pamiętam to idzie chyba jeden dodatkowy kabelek do załączania masażu.
Pozdrawiam
Jak to w BMW, pewnie trzeba coś zakodować :]
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
Ano jedynie kodowanie dotyczy samego panela. Faktycznie do masażu idzie dodatkowy przewód.Zamieszczone przez Jey
Więc z konsoli centralnej:
- na 10 pinie wychodzi przewód żółto-niebieski i idzie do fotela pasażera na pin 6
- na 11 pinie wychodzi przewód żółto-zielony i idzie do fotela kierowcy na pin 6
Powodzenia
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Dzięki za pomoc ...... co do tego kodowania to tym samym kompem co srawdza sie błędy w silniku ?
nie nie - sporo głębszy zabieg i sam się nie zabieraj.
Najpierw podłącz i powinno juz zadziałać. Kodowanie na samym końcu.
Panel który zapewne kupiłeś nie jest nowy i był zakodowany do jakiegoś samochody więc ruszy :)
Spokojnie
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
A czy możesz tak po krótce opisać co to jest to kodowanie , bo myślalem że jak panel ruszy to już nic nie trzeba będzie z nim robić ? dokładnie panel pochodzi z 7er ......