Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 18 z 18

W±tek: Koniec szrotów z u¿ywanymi czê¶ciami

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Nie mo¿na,jedyna opcja to stacja demonta¿u,ona wystawia za¶wiadczenie o zez³omowaniu auta,z tym za¶wiadczeniem idziesz do wydzia³u komunikacji i do ubezpieczyciela lub poprostu sprzeda¿ jeszcze zarejestrowanego auta i problem z g³owy.Szkoda,¿e nie ma mo¿liwo¶ci czasowego wyrejestrowania auta tak jak jest to np. w Niemczech,ale z drugiej strony namno¿y³o by siê "pomników motoryzacji" pod blokami...
    Dodam jeszcze,¿e niektóre stacje recyklingu naliczaj± sobie a¿ 10z³ za brakuj±cy kilogram,wiêc ³atwo mo¿na policzyæ ile taki delikwent zap³aci za zarejestrowan± i rozebran± z czê¶ci karoserjê ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    BMW e32
    Sk±d
    Czêstochowa
    Wie kto¶ ju¿ co¶ na ten temat? Jak bêd± sprawdzaæ te "odpowiednie kryteria"?
    Mam opcje kupic e36 tanio jak barszcz, ale 2lata bez przegl±du i teraz siê boje ¿e jaki¶ urzêdas bêdzie mia³ jakie¶ problemy do mnie i e36 :P

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Cytat Zamieszczone przez kmieciu1
    Mam opcje kupic e36 tanio jak barszcz, ale 2lata bez przegl±du i teraz siê boje ¿e jaki¶ urzêdas bêdzie mia³ jakie¶ problemy do mnie i e36
    Kupuj, nie wa¿ne ile nie by³o, zrobiæ zawsze zrobisz...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Je¶li auto ma wporz±dku papiery i jest w bdb stanie to nie ma siê czym przejmowaæ,kupujesz auto jedziesz na przegl±d (oczywi¶cie na lawecie ;) ) i problem rozwi±zany...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Cytat Zamieszczone przez marek1132
    ale z drugiej strony namno¿y³o by siê "pomników motoryzacji" pod blokami...
    Jako¶ w to nie wierze, zaraz by sie jaki¶ z³omiaz znalaz³ chetny na to... nie te czasy.
    Czasowa mo¿liwo¶æ wyrejestrowania powinna byæ moz³iwa, np na okres sprzeda¿y (auto w komisie) czy tez gdy juz mamy nowe i stare czeka na nabywce, lub na czas powa¿nego remontu, lub cabrio itd itp/....

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Dok³adnie, u mnie w firmie na okres pó³ roku gdy nie ma sezonu muszê trzymaæ 3 samochody! A wystarczy³by tylko 1.
    Mo¿e nie chodzi o wyrejestrowanie ale mo¿liwo¶æ nie op³acenia sk³adek OC gdy auto nie je¼dzi!
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    E38
    Sk±d
    Zielona Gora
    Jak tak dalej pujdzie to ludziska beda krasc auta i wymontowywac czesci ktore potrzebuja a potem pozucac na polu albo w lesie i tyle hehe np bede potrzebowac cos drogiego np przeplywomierz no to dawaj szukamy na miescie fury taka jak moja, szyba ciach do lasu macha do gory rachu ciachu i do domu ;D gorzej bedzie np ze skrzynia hehe ale jajca

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar MariuszE38
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sprzedane
    Sk±d
    Toruñ
    Cytat Zamieszczone przez Wachaczi
    ludziska beda krasc auta
    Niestety dziêki tej "cudownej" ustawie ten proceder rozkwitnie...
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •