Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Jaki polecacie laptop w cenie około 2tyś

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    A ja Ci powiem tak Lenevo nie, w środku najgorszy szajs jaki może być, stosunkowo duża awaryjność, psują się klawiatury ( widzę że parę osób ma , oby Wam służyły jak najdłużej ), nie polecam też Acera mimo że tani, problemy z serwisem, Asus to też nie jest jakaś tam rewelacja chociaż mają dobry serwis ( po 3 naprawach dadzą Ci lepszy sprzęt ), poleciłbym Dell-a lub Toshibę ewentualnie HP. Pracowałem w salonie komputerowym specjalizującym się w sprzedaży lapków i troszkę ich na serwis przychodziło :-), prowadziliśmy statystyki awaryjności na przodzie Lenevo i Acer.

PS. Lenevo nie ma nic wspólnego z IBM. W środku siędzą podzespoły Matsushita ( Panasonic ) które nie są produkowane z wysokiej jakości komponentów.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E39 540iA
    A ja od roku korzystam z laptopa Samsunga. Za 2400 kupiłem 17 calowy sprzęt z całkiem dobrym osprzętem. Do gier może nie daje rady, ale jako stacjonarny sprzęt do łączenia się z firma i korzystania z netu - idealny.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Volumax
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Bitek ma rację potwierdzam wszystko co pisze. Mam takie same spostrzeżenia.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730
    HP pavilion mam 2 sztuki od 2.5 roku dv6000 .Użytkowanie praktycznie tylko w domu od tego czasu padły: w jednym płyta główna,dysk
    ,w drugim zasilacz oraz taśmy od przycisków (dotykowych),karta grafiki(czyli wymiana płyty głównej)
    Co do baterii w tych laptopach to ok ,ale tylko przez rok póżniej było tylko góra 40 minut.

Acera posiadam jakieś 5 lat (starocie 1.5 GHZ) padła bateria całkowicie po roku czasu i nic poza tym.

Polecam natomiast Toshibę ,della. bo też miałem i mam i byłem w pełni zadowolony :)
    Niczym Feniks z Popiołu podrywa się i unosi w oddali

Zaawansowany Użytkownik Awatar Leon740i
    BMW
    740iA m62b44
    rowniez polecam toshibe i della

kiedys mialem pare toshib obecnie uzywam della, jakosc wykonanie trwalosc inne firmy nie maja zadnego porownania brat przerabia inne marki i wiecznie cos sie dzieje a w aucie badziewne marki rowna sie bankowo polamane zawiasy

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez Volumax
    Widzę że doczytałeś ale niestety dalej nie masz pełnej wiedzy opierasz się na oficjalnych informacjach które nie mają nic wspólnego z prawdą. Akurat jeśli chodzi o powody rozstania się IBM z Lenovo to są zupełnie inne.

Hmm w takim razie z chęcią bym usłyszał te "nieoficjalne" powody rozwiązania umowy między tymi dużymi firmami. Jeśli nie możesz opublikować tych "nieoficjalnych" powodów (z jakiegoś powodu w końcu media do nich nie dotarły - to pisz PW, zachowam to dla siebię a jestem ciekaw tematu)

Kolego Positiv jeestem bardzo blisko związany i z IBM i Lenovo więc naprawdę niewiele możesz więcej mi na temat tych firm i produktów powiedziec niż sam wiem.
    Rozumiem, że chodziło Ci o to, że jesteś z Lenovo bardzo blisko związany zawodowo. - w takim razie jak byś mógł napisac co jest najbardziej słabą stroną w y550, co może się zepsuć i na co zwracać uwagę podczas eksploatacji tego lapka to będe wdzięczny.

Napisał byś też co w razie jakiegoś uszkodzenia jeśli chce dać na gwarancji, do sklepu chyba nie wysyłam bo lenovo ma jakąś tam międzynarodową gwarancję czy coś - tutaj sprzedający komputer coś mi mówił ale kiepsko go zrozumiałem. - a taka informacja przyda się nie tylko mnie ale i autorowi tematu.

Ja jak narazie (użytkuję kompa z pół roku już) to nie narzekam. Komputer jest szybki, dobrze zrobiony, ma dobrą matrycę i stosunkowo nie jest drogi.

Co do Acera to odradzam! Brat (tym razem brat rodzony) ma i strasznie narzeka. Ma problemy z matrycą, nie działą usb, czytnik dvd itd. itd.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Bitek ma rację potwierdzam wszystko co pisze. Mam takie same spostrzeżenia.
    Volumax bo mniej więcej tak to się układa.

Poleciłbym w kolejności Toshiba, Dell, HP. Resztę lepiej odsunąć na bok .

Ciekawostką mogą być niezbyt znane laptopy firmy Benq, swojego czasu sporo ich sprzedawaliśmy jak pracowałem w salonie, były na nie bardzo dobre ceny, praktycznie się nie psuły a jak już się coś zepsuło to serwis działał w ciągu max 14 dni. Ciekawą rzeczą było to że w środku siedziały komponenty Toshiby i Philipsa. Sam używałem takiego Benq-a przez 5 lat i nie był to lapek stosowany w domu tylko raczej na wyjazdy do klientów, kilkanaście razu upadł ale działał do końca, sprzedałem go za 300 zł rok temu i działa nadal.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik Awatar Volumax
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Jednym z powodów rozwodu IBM z Lenovo była polityka IBM oraz koszty. IBM zawsze kojarzony był z jakością. Kanał notebook oraz pecet ciągnął finansowo w dól IBMa w związku z tym że IBM zawsze trzymał poziom i restrykcyjną politykę jakości każdego detalu wchodzącego w skład sprzętu komputerowego. Idąc tą drogą IBM osiągnął potęgę i chcąc iśc dalej tą drogą musiałby albo dokładac do interesu potężną kase (produkowac solidne pecety i notebooki i sprzedawac je poniżej kosztów produkcji) lub pozbyc się nierentownego boba. Dziś Lenovo nie ma nic wspólnego z IBM oprócz historii. Jeśli chodzi o serwis - śmieszna sprawa ale Lenovo nie ma swojego serwisu tylko podpisane umowy z firmami IT z terenu Polski typu NTT, LUMENA, RAM SERWIS i jeszcze kilkoma innymi. Jakośc sprzętu Lenovo nie jest tragiczna ale nie jest to już IBM i dawna jakośc. Powodów rozstania się było jeszcze kilka ale główny wymieniłem. Jedno jest pewne że to nie Lenovo grało tu pierwsze skrzypce bo IBM jest taką potęgą że taką manufakturkę jak Lenovo to wciągnęła by nosem.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Możliwe, media to zawsze wszystko przeinaczą.
    Jednakże jako użytkownik lenovo narazie złego słowa powiedzieć nie mogę i jestem bardzo zadowolony - Komputer jest bardzo szybki (na crysisie szybszy był od HP paviliona o takich samych parametrach) i dobrze wykonany.

No może są jakieś minusy: Jak przeszedłem z oryginalnej visty na 7mkę (chodzi mi o system) to utraciłem sporo fajnego oprogramowiania lenovo, którego nigdzie nie można dostać (np. easycapture 3.0), nawet na stronie producenta.

Szczerze mogę polecić!.

Jak kupowałem mojego lapka to jeszcze zastanawiałem się nad Dellem 1555 (na podobnych podzespołach co Lenovo y550 i HP pavilion), tyle, że ciężko było mi wtedy znaleźć go w konfiguracji 4gb ram/500gb dysk

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d

Re: Jaki polecacie laptop w cenie około 2tyś

Cytat Zamieszczone przez ŁukaszS
    Jak w temacie.Potrzebuje go do użytku w kabinie ciężrówki-internet,gry i flmy.
    Jeżeli nie potrzebujesz fabrycznego COM (np. do interfejsu) polecam Ci jakiś używany w świetnym stanie LENOVO! (dawny IBM) To No 1 i nawet 2 letni będzie 10x lepszy od nowych złomów.
    Względnie DELL też należy do najlepszych na świecie.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów