Witam
Mam podobny problem też przez zimę samochód stał w garażu i aku padł, przymierzam się kupić jakiegoś bosha 85ah. Dzuda a twój aku padł całkowicie że nie da go rady podładować i ile czasu jeżdził w twojej E32?
Witam
Mam podobny problem też przez zimę samochód stał w garażu i aku padł, przymierzam się kupić jakiegoś bosha 85ah. Dzuda a twój aku padł całkowicie że nie da go rady podładować i ile czasu jeżdził w twojej E32?
Podładować go można i zapali normalnie ale jak zrobię np. jak wczoraj 30km i posłucham radia 10min na postoju to ledwo kręci.Aku kupiłem nowy w 06r więc w sumie nie ma się co dziwić tym bardziej że mam ładowanie na poziomie 13,5-13-7 więc mało przez ten kabel
Często też go męczyłem tubą na postoju,może przez to padł
Teraz kupię kabel w ASO bo drogi nie jest i aku...
Ja swój mam z 03r i podładowałem go silnikiem i muszę powiedzieć że po tygodniowym przestoju odpala bez problemu, tylko przeraża mnie te 7 lat akumulatora.
7 lat to jak dla mnie szok.Może różnica jest tylko taka że mam więcej el(czyt.mam więcej gadżetów które pobierają prąd)
Mam pytanie w jaki sposób zdiagnozowałeś że masz ubytek na tym kablu, też nie mam wzorowego ładowania alternatora i podejrzewam regulator napięcia.Zamieszczone przez Dzuda
Jaka firma aku ? jaka moc i ile na rozruch ? jak można wiedzieć :]Zamieszczone przez Arkus
Pewność na każdym kilometrze ...
Jak kupiłem auto to nie było ładowania.Wielu mechaników diagnozowało ten przypadek i brali kasę a nic nie pomogło.Alternator był ok a w końcu sie okazało że nie ma styku na + pod maską obok elektrozaworów.Znalazłem gościa kumatego który tylko użył papieru ściernego i ładowanie wróciło.Mierzył to i powiedział że mam właśnie do wymiany ten kabel bo na nim ginie 0,7V
Aku firmy Hoppecke 90ah, moc rozruchu chyba 720Zamieszczone przez sennapowieka
Raczej wątpię żeby kabel był uszkodzony, bardziej prawdopodobne, że nie ma dobrego styku na końcówkach przyłączeniowych. Może najpierw wymienić te końcówki przy akumulatorze i alternatorze i wtedy sprawdzić, wydaje mi się to mniej kłopotliwe niż wymiana całego kabla.
..jak chcesz to napisz do mnie jutro na gg - 7892643 i Ci powiem jaki według katalogów idzie aku do e32 735...niestety książek i kompa z pracy niemam w domu...
Pozdro