Tylna roleta nie opuszcza sie po naciśnięciu przycisku? Co moze być przyczyną? Jak to naprawić zeby się opuszczała i podnosiła?
Tylna roleta nie opuszcza sie po naciśnięciu przycisku? Co moze być przyczyną? Jak to naprawić zeby się opuszczała i podnosiła?
a słychac "tykanie"? czy nic nie słychac?
Nic nie słychać
mibhell w mojej starej e32 mam taki problem i slychac tykanie w rolecie ale sie nie chowa, mozna to napawic samemu czy to cos powazniejszego? pozdro
mozna samemu ja jestem na etapie naprawiania ;) poszukaj na forum bo o tym pisałem dosc sporo i linki dawałe,m.. mi sie frezuje nowe koło zebate bo to one jest uszkodzone w Twoim przypadku prawdopodobnie tez.Zamieszczone przez czoobek
przeszukalem 10 stron z 29 Twoich postow i nie znalazlem jak narazie tych linkow naprawienia rolety w e32:) ale bede szukal dalej heh. najpierw musze sciemnic szybki w e32 i zrobic obroty w e38 :( pozdro
szukaj > "rolety" > http://www.forum.7er.pl/viewtopic.ph...ghlight=rolety
to troche szybszy sposob :P
hahahha jajcaz poszukał bym Ci tego wczoraj ale wychodziłem do pracy ale juz jest ;)Zamieszczone przez czoobek
pzdr
Silniczek,przekaźnik albo bezpiecznik.Zamieszczone przez Seba665
Wyciągnij przycisk od rolety i sprawdź czy dochodzi prąd. Jeśli dochodzi prąd to sprawdź czy wychodzi do rolety, jeśli nie to masz walniety przekaźnik jeśli natomiast wychodzi to padł na 99% silniczek.
Pytanie jeszcze jaki masz przycisk od rolety. Bo były dwa rodzaje. Jeden zintegrowany z przekaźnikiem-zielony kolor obudowy, a drugi zwykły czarny cały przycisk i przekaźnik gdzieś chyba pod kierownicą.
ale zacznij od najprostszych rzeczy czyli bezpiecznik, potem przycisk.
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
siema, rozebralem rolete w e32 i moje kolo zebate ma wytarte kilka zebow. gdzie robisz swoje kolo i co najwezniejsze za ile ? :D