Jest pomysł na modernizację oświetlenia 8) co z tego wyjdzie -sam jestem ciekaw O to komponenty:

W czasie demontażu lamp plastiki i śruby od regulacji położenia świateł umarły :cry: Cena w ASO to 370zł za kpl...
W długich wymieniłem szkła na nowe i nie polecam robić tego za pomocą gorącego powietrza -uszkodziłem odbłyśnik w jednej lampie. Drugie szkło zbiłem młotkiem i jest ok. W krótkich zamontowałem nowe klosze oraz zaadaptowałem wkłady lamp bi-ksenonowe :D Teraz muszę kupić nowe plastiki i śruby do regulacji lamp bo nie mogę ich wyregulować na starych oraz gumowe osłony (gumy od półosi ) na zapalniki bo lepiej żeby woda się tam nie dostała. Jest to pierwsze moje auto w którym lepiej jeździ się używając świateł mijania niż drogowych :D Z ringów zrezygnowałem, ta mała żaróweczka ma swój urok :D Foty jak skończę całą modernizację.

O to parę zdjęć z modyfikacji oświetlania, ale jeszcze przed regulacją lamp :( cały czas szukam śrub i plastików.

Szkło od świateł drogowych po wymianie (odbłyśnik przetarłem papierowym ręcznikiem i porysował się, nie polecam dotykać go czym kol wiek ) i nowe klosze Hella od świateł mijania:

Zdjęcie niżej przedstawia różnicę w oświetleniu żarówką halogenową H1 a wyładowczą D2S 5000k po mimo, że jest jeszcze w miarę widno na drodze już widać oświetlenie:

Zdjęcie niżej przedstawia zaadaptowany kompletny odbłyśnik bi-ksenonowy na żarówkę D2S:

Zdjęcie poniżej przedstawia nieszczęsne śruby i plastiki potrzebne do regulacji lamp których ciągle szukam: