Jest pomysł na modernizację oświetlenia 8) co z tego wyjdzie -sam jestem ciekawO to komponenty:
W czasie demontażu lamp plastiki i śruby od regulacji położenia świateł umarły :cry: Cena w ASO to 370zł za kpl...
W długich wymieniłem szkła na nowe i nie polecam robić tego za pomocą gorącego powietrza -uszkodziłem odbłyśnik w jednej lampie. Drugie szkło zbiłem młotkiem i jest ok. W krótkich zamontowałem nowe klosze oraz zaadaptowałem wkłady lamp bi-ksenonowe :D Teraz muszę kupić nowe plastiki i śruby do regulacji lamp bo nie mogę ich wyregulować na starych oraz gumowe osłony (gumy od półosi) na zapalniki bo lepiej żeby woda się tam nie dostała. Jest to pierwsze moje auto w którym lepiej jeździ się używając świateł mijania niż drogowych :D Z ringów zrezygnowałem, ta mała żaróweczka ma swój urok :D Foty jak skończę całą modernizację.
O to parę zdjęć z modyfikacji oświetlania, ale jeszcze przed regulacją lamp :( cały czas szukam śrub i plastików.
Szkło od świateł drogowych po wymianie (odbłyśnik przetarłem papierowym ręcznikiem i porysował się, nie polecam dotykać go czym kol wiek ) i nowe klosze Hella od świateł mijania:
Zdjęcie niżej przedstawia różnicę w oświetleniu żarówką halogenową H1 a wyładowczą D2S 5000k po mimo, że jest jeszcze w miarę widno na drodze już widać oświetlenie:
Zdjęcie niżej przedstawia zaadaptowany kompletny odbłyśnik bi-ksenonowy na żarówkę D2S:
Zdjęcie poniżej przedstawia nieszczęsne śruby i plastiki potrzebne do regulacji lamp których ciągle szukam:
![]()

O to komponenty: