Dok³adnie takie widoki - mój samochód ca³e ¿ycie je¼dzi na p³ynie castrola i te¿ tak to wygl±da...
Masz jak±¶ fotkê jak wygl±da to poklejone - bo jako¶ nie czajê - co to znaczy na drug± stronê 15mm ? To s± ¶rednice oringów a grubo¶æ (2 , 3 ,4mm) ?
Dok³adnie takie widoki - mój samochód ca³e ¿ycie je¼dzi na p³ynie castrola i te¿ tak to wygl±da...
Masz jak±¶ fotkê jak wygl±da to poklejone - bo jako¶ nie czajê - co to znaczy na drug± stronê 15mm ? To s± ¶rednice oringów a grubo¶æ (2 , 3 ,4mm) ?
Czy fakt ¿e wyk³adzina w nogach przedniego pasa¿era jest mokra ma co¶ wspólnego z tym ¿e po prawej stronie na szybê leci zimne powietrze a po lewej ciep³e? Bo je¶li ciep³e powietrze jest winna tylko i wy³±cznie elektrozaworów to sens kupowania ich jest. A je¶li to wina nagrzewnicy to chyba potrzeby kupowania elektrozaworów nie ma.
To wiem. Ale teraz nie mam jak siê ta nagrzewnica zaj±æ.Zamieszczone przez jarek88
fotki bêd± jak zawitam do domu ;)Zamieszczone przez xsilver
4mm na trzpieñ ,25mm w miejsce starej uszczelki,15mm od spodu
Witam,
jeszcze do niedawna mia³em problem z ciep³ym powietrzem z nawiewów. Te¿ mi lecia³o tylko ciep³e na szybê a od strony kierowcy nawiewy bardzo s³abo dmucha³y, tylko ciep³ym. Wszystko zaczê³o siê od nieudanej próby wymiany filtra kabinowego. My¶la³em, ze usterka le¿y po stronie elektrozaworów ale zacz±³em od sprawdzenia jak podpiête s± kable od sterownika klimy. Okaza³o siê, ¿e w poszukiwaniu filtra kabinowego, przesun±³em sterownik tak, ¿e siê wypiê³y kostki od strony kierowcy. Pod³±czy³em to na nowo i nawiewy znowu dzia³aj± jak trzeba.
Jestem laikiem i nie chcia³bym namotaæ ale przyczyn± usterki u mnie by³y w³±¶nie te odpiête kostki.
Pozdrawiam
J± te¿ wymienialem filtr kabinowy i faktycznie wtyczk± od strony kierowcy mi wypad³a-ale j± wpialem tak mi siê przynajmniej wydaje.Zamieszczone przez Oczko
wpi±³em ;)Zamieszczone przez rodzinabmw
Trochê od¶wie¿ê i siê pod³±czê. Dzisiaj odda³em do mechaniora samochód aby w koñcu zrobiæ te elektrozawory i wyeliminowaæ ci±g³e wianie gor±cem na szyby. Jak siê okaza³o, nie dochodzi do nich pr±d, co¶ tam pogrzeba³ i w rezultacie raz pr±d jest, a raz go nie ma.
Tzn je¶li nic siê nie rusza w kabinie (chodzi o sterowanie) to pr±d bêdzie, a jak za du¿o zacznie siê krêciæ kombinowaæ to za chwile czapa - i dalej leci ciep³e.
Szybkie pytanko, nasze podejrzenie pad³o na sterownik IHKA. Czy s³usznie?
Koszt nie jest wielki i my¶lê, ¿e warto spróbowaæ podmieniæ :)
Pozdrawiam,
Marcin
--------------
Pozdrawiam,
Marcin
sterownik albo sam panel co¶ szwankuje
mam to samo u mnie ca³y czas wali gor±ce powietrze