Jak masz na podmiankę to podmień sterownik lub panel. Taj jak Jarek88 napisał. Można szukać, ale to jednak najszybsza diagnoza ;) Podmianka![]()
Jak masz na podmiankę to podmień sterownik lub panel. Taj jak Jarek88 napisał. Można szukać, ale to jednak najszybsza diagnoza ;) Podmianka![]()
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Panel mam jakiś, kiedyś podmieniałem bo też myślałem, że mam skopany, ale nic nie pomogło. Dlatego padło na sterownik.
Czy w wersji z klimatronikiem był tylko jeden rodzaj sterownika? Bo wypatrzyłem już na realoem numerki, znalazłem też na allegro, ale nie wiem czy podejdzie, a chwilowo brak czasu na rozkopanie auta, wystarczy, ze rozkopane mam drzwi kierowcy :)
Pozdrawiam,
Marcin
--------------
Pozdrawiam,
Marcin
Witam podepnę się pod temat . Zmieniłem zaworki i podmieniłem 3 panele sterowania i nadal nic prąd jest na zaworkach kiedy chce. Pytanie gdzie jest sterownik
Sprzedam 750 iL w całości na części
skocz do działu "przedstaw się" :)
ok, dotrzymałeś formalności, więc teraz możemy Ci podpowiedzieć :D :D :D :D :DZamieszczone przez siwyino
Sterownik jest w tunelu za panelem sterowania, za mieczem, w rejonach filtra kabinowego - ta czarna skrzyneczka z linku poniżej :)
http://bmwe32.masscom.net/other/micr...icrofilter.htm
Pozdrawiam,
Marcin
Zamieszczone przez siudema
witam! mam podobny problem. Chcę zacząć od rozebrania ez ale chciałbym rozebrać i złożyć to w jeden dzień. Jakie oringi będą mi potrzebne (nie do końca chyba zrozumiałem) czy dobrałeś je od czegoś?? czy na chybił trafił??
e32 v8 manual
Rozpracowałem temat - nie będą potrzebne żadne.
Konstrukcja zaworów jest taka, że płyn wpływa do środka mimo sprawnej uszczelki (otwór w "tłoczku") - więc zmiana uszczelki nic nie da. Trzeba wszystko wyczyścić, "tłoczek" przeszlifować papierem ściernym (drobnym) i usunąć kawałki odbojnika gumowego na dnie cewki.
Mam porobione zdjęcia, jak będę miał chwilę to zrobię temat w "zrób to sam".
to czekam z niecierpliwością. Bo chcę się za to zabrać w przyszły weekend. Mam nadzieję ,że do tej pory uda Ci się to wrzucić.
e32 v8 manual
WitamZamieszczone przez xsilver
Gratuluję spostrzegawczości ,jest tylko jedno ale ,bez uszczelniacza zaworki nie będą działać jak trzeba,a to z powodu ciśnienia działającego od góry na dolny tłoczek rdzenia,otwór w rdzeniu jest po to aby ciśnienie działało na tłoczek od dołu
Wg. mnie nie ma to znaczenia - bo i tak ciśnienie po obu stronach tłoczka jest równe. Więc między bajki można włożyć opisy "cewka się przepala, ponieważ płyn robi zwarcie" - one od nowości pracują na płynie, a przestają pracować przez zabrudzenie i kawałki gumy odrywające się z odbojnika, co blokuje tłoczek :)
Póki co moje stare elektrozawory działają (złożyłem je tylko z uszczelką na brzegu i tylko przepłukałem, bez szlifowania) - jak padną (lub będę spuszczał płyn z układu) to założę kolejne - przerobione wg opisu i wtedy będę wiedział czy wszystko działa prawidłowo - wtedy dodam opis (muszę mieć pewność, że będą działać bezproblemowo) :)
Mogę się mylić, dlatego konieczna jest próba :)