Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: [ elektronika] Ogromny problem , nie odpala

Początkujący Użytkownik
    Brat ma podobny problem z...Punto...nie ten kaliber oczywiście, ale konstrukcja mechaniczna jednak podobna. Z tymże u niego odpala, ale pracuje na 3-2gary. Wymienił wszystko pompa paliwa, świecie itd. Ale żaden genialny -_- mechanik w Zamościu nie sprawdził wtryskiwaczy benzyny. Bo tak jak i u Ciebie na LPG jest idealnie pracujący silnik. I prawdopodobnie to właśnie wtryskiwacze.
    wszystko co napiszę jest to tylko moje zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać, co w pełni rozumiem.

Początkujący Użytkownik
    zaryzykowałbym stwierdzenie,że podczas przełączenia na benzynę auto chodzi równocześnie na benzynie i gazie.stąd problemy z uruchomieniem i wrażenie zalewania silnika.spróbuj zakręcić wielozawór na butli i pal na benzynie.jeżeli będzie dobrze wiesz co robić ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740i M62B44
    ryzykowne zagranie ale testowany byl z wypietym nawet kompem gazowym (znaczy sie w polowie tak jak idzie jeszcze furke uruchomic i to samo
    mechanik-gazowik 30lat pracy gosciu robi wszystko i naprawde sie zna ale widze ze sie zalamuje wiec szukam pomocy

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740iA
    Mam ten sam objaw. Z tym, że ostatnio udało mi się w jakiś magiczny sposób "wyleczyć" auto. Bardzo pomógł reset komputera (wyjećie kompa, zwarcie klem na odlaczonym aku itd - opisywane). wyczyść również wtryski, ale mechanicy twierdzą, że rzadko daje to na dłuższą mete poprawę i trzeba będzie wymieniać. Na dzień dzisiejszy auto kiepsko odpala i ogólnie pracuje do ok 70' C, a potem wszystko sie uspokaja i na gazie jak i na benzynie pracuje bez zarzutu.
    Chciałbym umrzeć jak mój dziadek, we śnie, a nie w panice jak jego pasażerowie..

Uprawnienia umieszczania postów