a mi się bardziej podoba audi, szczególnie w środku, 7er po E38 wogóle mi się nie podoba, takie nijakie jest, brakuje mu agresywności z poprzednich modeli, no ale każdy ma swój gust
a mi się bardziej podoba audi, szczególnie w środku, 7er po E38 wogóle mi się nie podoba, takie nijakie jest, brakuje mu agresywności z poprzednich modeli, no ale każdy ma swój gust
moja była 7er: http://7er.pl/showthread.php/10628-Witam-wszystkich
Dziwi mnie jedna rzecz, we wszystkich gazetach w których czytałem testy i porównania Audi A8 miażdży nowe 7er prawie pod każdym względem, zaczynając od spalania, poprzez komfort, prowadzenie i wykonanie i kończąc na bezpieczeństwie. Pisze o tym co naczytałem się w gazetach i widziałem w TV, trochę to dla mnie nie zrozumiałe, czyżby testy nie były obiektywne?
:-)
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Zamieszczone przez sz4l0ny
ciekawe u kogo w garazu zdjec narobil ;D ;D ;D
Oby mu tylko po tych wychwalkach ktos jej nie uprowadzil...![]()
Zamieszczone przez Dawid7er
Popieram kolegi zdanie :medit: :medit:
:D Obiektywne?? ;D ;D Oczywiscie jak najbardziej "obiektywnie" dla firmy ktora lepiej przesmaruje gazetkie...Zamieszczone przez bitek-bitek
Jakis czas temu czytalem porownanie SUVow- m.in X5, Q7, ML, i jakies 2 powiedzmy mniej znanych marek- wszystkie w.w auta z silnikami diesla okolo 3Litrow oczywiscie poza Q7 ktore mimo ze ma 3.0TDI w tym modelu to w testach porownywali 4,2TDI. Oczywiscie test minimalnie przed X5 wygralo Q7 tylko dzieki temu ze zalapalo najwiecej pkt za wartosci przyspieszen / Vmax / elastycznosc / moc itp. o dziwo i tu widac bylo jak BMW miazdzy konkurecje, 4.2 TDI bylo tylko minimalnie lepsze jak X5 3.0sd!
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Przychylam się do zdania BOSS'a. Gazety piszą jak im posmarują. Zdarzyło mi się czytać 2 różne artykuły na temat nissana x-traila który zrobiło jedno czasopismo . W pierwszym artykule był wychwalany pod niebiosa , w 2gim zaczęto wytykać mu wady. Gazetki wyszły tak 0,5 roku jedna po drugiej :D
A ja Wam powiem, że mam wyje**** na te wszystkie testy w pseudo motoryzacyjnych gazetach. Niech sobie każdy pojeździ S-ką, A8 i F01 i zdecyduje co mu się bardziej podoba. Ja dzisiaj miałem przyjemność zrobienia trasy F01 Hybrid i muszę przyznać że cały czas jestem pod mega wrażeniem. Zawsze byłem sceptycznie nastawiony do takich wynalazków. Dla mnie auto musi mieć 8 albo 12 garów, żłopać hektolitry benzyny i mieć odejście. A hybrydy uważałem za pseudo oszczędzanie. Bo jak można mówić o oszczędności przy silniku 4.4 V8... Aż do dzisiaj. Wygląd budy i wnętrza pomijam, bo to sprawa indywidualnych upodobań (dla mnie rewelacja), ale wersja Active Hybrid pozytywnie mnie zaskoczyła. Auto ciągnie od samego dołu, świetnie brzmi, wgniata w fotel, a przy tym pali 14l/100km. Zrobiłem dzisiaj takim modelem trasę Kraków-Kalwaria Zebrzydowska jadąc (a raczej upalając) po wioskach, a spalanie po prostu zwaliło mnie z nóg. Przy spokojnej jeździe 11l jest bardzo realne. Ale mając takie auto do dyspozycji musiałem sobie pofolgować :) Tak więc całą trasę było wyciskanie z motorowni 100% możliwości. A na koniec wynik 14l/100. No dla mnie rewelacja.
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
Miałem okazje ostatnio smigać nowym A8 4.2TDI i wrażenia są ale nie mialem jeszcze okazji sprawdzic nowej 7er. Powiem tak jak A8 stała obok A4 to wyglądała identycznie tyle ze nadmuchana z daleka moznaby nie zauważyć która jest która :P znowu w nowej 7 cos mi ten tył nie podchodzi :P ale wolałbym 7er
A mi się właśnie tył F01 bardzo podoba.
Przywodzi mi na myśl nawet trochę e32 :)
Po co te porównania z jakimiś innymi markami skoro jesteśmy fanami BMW !![]()
Co innego się nabijać :>
M POWER;)