Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: Bmw e32 720?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iL
    Pomysł ciekawy ;) "e32 760iL" ,ale sam się nad taką opcją zastanawiałem i niestety dosyć trudny temat do ogarnięcia ,począwszy od "upchnięcia" silnika i skrzyni poprzez przeniesienie napędu /jaki dyfer ??/, nie wspominam o takich szczegółach jak hamulce ,zawieszenie, układ wydechowy, czujniki ABS, sterowanie ASC, i na koniec podłączenie tego pod zegary e32. Jeżeli to się uda i będzie działać to chylę czoła i naprawdę chcę to zobaczyć .

Marek.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez marek-ogi
    Jeżeli to się uda i będzie działać to chylę czoła i naprawdę chcę to zobaczyć .
    Ja się przyłączam do tego wszystkimi kończynami ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Przemik
    BMW
    e32 730i m30b30
    Jak weźmiecie się za ten projekt to mam nadzieję, że zamieścicie odpowiedni temat na forum , bo niesamowicie jestem ciekaw postępów , niezależnie od tego czy to w ogóle wykonalne. Moim zdaniem jeśli już to w e32 bo e23 trochę chyba przymała będzie na 760. Tak czy inaczej trzymam kciuki ;)

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    no panowie to będzie masakra bardzo proszę o założenie odpowiedniego posta i obszerna fotorelacje z tego zabiegu jest okropnie ciekaw :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750iL
    motor z 760 w budzie e32 ja chce to zobaczyć szykuje sie ósmy cud świata pewnie w manualu

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    Z tymi projektami to jest tak,że każdy dużo gada a konkurencja nie śpi ;D

Moim niezisczonym projektem miała być e32 z motorem s38b38 :/ ,jak uda mi się za dobrą kasę kupić kiedyś całe M5... tak jak mówiłem gdyby mnie wspólnik nie wyrolował.

Rozumiecie e34M5 3.8 za 3tyś euro 4 lata temu gdzie E kosztowało 3,20zł,alternator tylko nie ładował,ot cała filozofia ;( szkoda
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA
    Cytat Zamieszczone przez MCGUMA

Moim niezisczonym projektem miała być e32 z motorem s38b38 :/ ,jak uda mi się za dobrą kasę kupić kiedyś całe M5... tak jak mówiłem gdyby mnie wspólnik nie wyrolował.

Rozumiecie e34M5 3.8 za 3tyś euro 4 lata temu gdzie E kosztowało 3,20zł,alternator tylko nie ładował,ot cała filozofia ;( szkoda
    Ktoś sprzedaje takie auta że tylko alternator nie ładuje? Mi takie coś zawsze śmierdzi jakimś większym przekrętem ( np sprzedający nie chce na dłużej odpalać silnika bo jest uszkodzona głowica więc uszkadza alternator żeby nie odpalać na dłużej )

Pozdrawiam

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez MCGUMA
    Święta prawda... widać je głównie na forach, w tematach "już za chwileczkę zaczynam"... ;)
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Narazie jesteśmy na etapie projektowania przedsięwzięcia - pod e23 i e32 naraz. Wymiary komór, punkty mocowań, kąty, rozkład mas, materiały łączeniowe, komputery, połączenia elektr itp ... nic na pałe.
    Osobno elektronik rozkminia jak spasować zegary i immo. Skrzynia zostanie A-6b, chyba że flanszę się przerobi i podepnie M-6b od m60b40(?) Zobaczymy.
    Panowie, nie taki znowu ósmy cud. Przeciętny Kowalski jest w stanie wpakować 5.0 V12 do e30, więc mechanik z doświadczeniem, wiedzą i sprzętem poradzi sobie i z tym. To poprostu będzie ten sam silnik z wiązką, skrzynia, kompami i systemami, ładnie opakowany w e23/e32 zamiast e65. Ja tu filozofii żadnej nie widzę. Fakt, jest to jeden z trudniejszych projektów jakie robiliśmy, ale nie jest nie do pokonania. Jak ktoś nie rzeźbił własnoręcznie tylko studiował pierdoły z googlemechaniki to może się zachłysnąć :028: Pozdrawiam.
    Shadowline 740i w manualu :]

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez marcindrift
    Narazie jesteśmy na etapie projektowania przedsięwzięcia - pod e23 i e32 naraz. Wymiary komór, punkty mocowań, kąty, rozkład mas, materiały łączeniowe, komputery, połączenia elektr itp ... nic na pałe.
    Osobno elektronik rozkminia jak spasować zegary i immo. Skrzynia zostanie A-6b, chyba że flanszę się przerobi i podepnie M-6b od m60b40(?) Zobaczymy.
    Panowie, nie taki znowu ósmy cud. Przeciętny Kowalski jest w stanie wpakować 5.0 V12 do e30, więc mechanik z doświadczeniem, wiedzą i sprzętem poradzi sobie i z tym. To poprostu będzie ten sam silnik z wiązką, skrzynia, kompami i systemami, ładnie opakowany w e23/e32 zamiast e65. Ja tu filozofii żadnej nie widzę. Fakt, jest to jeden z trudniejszych projektów jakie robiliśmy, ale nie jest nie do pokonania. Jak ktoś nie rzeźbił własnoręcznie tylko studiował pierdoły z googlemechaniki to może się zachłysnąć :028: Pozdrawiam.

PICS OR IT DIDN'T HAPPEN !!

Uprawnienia umieszczania postów