-
Zaawansowany Użytkownik
olej...
Nie bede sie klucil... Ale dziwne jest to dla mnie... Jesli producent oleju pisze full syntetyk to chyba nie moze od tak sobie pisac cos innego a wlewac cos innego... Gdyby tak zrobil to uwierz mi na pewno miliony klientow na calym swiecie tonela by w kasie zarobionych na odszkodowaniach...a poza tym produkcja oleju to miliardy dolarow oraz setki laborantow zajmujacych sie takimi sprawami, o ktorych nawet nie sni sie zwyklemu zjadaczowi chleba, patenty, certyfikacje oraz tajemnice produkcji.... To tak samo jakby ktos wyprodukowal samochod z napedem na 4 kola, reklamowal go tak samo, malo tego umiescil mu fabrycznie zamontowany znaczek 4x4 i dodatkowy mieszek w kabinie a okazaloby sie ze samochod po wyjechaniu z salonu ma naped tylko na jedna os... Ciekawe...wracajac do tematu slyszalem ze castrol rs to produkcja oleju na jakiejs bazie estrow ale czego i o co tu tak naprawde chodzi to nalezy spytac fachowca zajmujacego sie takimi sprawami...
A co do mojego pojazdu to na bank silnik dostal po 4 literach nie przez to ze jezdzil wczesniej na polsyntetyku ale dlatego, ze baba ktora nia jezdzila nie wymieniala oleju na czas i silnik prawie szlak trafil, no moze nie szlak ale szklanki graja marsza przy odpalaniu na ow albo 5w...i teraz trzeba lac 10w, od tajemnica...
MOD: Regulamin wyraźnie określa zasady pisowni. Nie pisz całych postów wielkimi literami.
Uprawnienia umieszczania postów