Wszystko ok ale to automat, ja nie jeżdżę automatami.... :D
Wszystko ok ale to automat, ja nie jeżdżę automatami.... :D
Kiedy kończy się kultura? Wraz z ostatnim pociągiem do Krakowa :)
W140 500 które było przedmiotem tego wątku raczej w manualu nie szło.Zamieszczone przez Angus MacGyver
Zresztą wypadałoby się przyzwyczaić że topowe wersje S Klasse jak i 7er to automaty.
Duże, komfortowe a jednocześnie szybkie auto + manual to A8 D2.
W tych sumach co tu już padały to pewnie nawet S8 D2 wchodziłoby w gre.
Jako alternatywa rzecz jasna :6:57:
Czarne e32 w benzynie!
Witam napisze kilka słów o w140 bo użytkuje takiego od ponad 2lat dokładnie w140 4,2 v8 przebieg 170tyś wyposażenie bardzo bogate wymienię kilka wyróżniających się:samopoziomujące +regulacja twardości zawieszenia,spryskiwacze+wycieraczki przednich reflektorów,webasto,składane zewnętrzne lusterka,domykanie wszystkich drzwi +bagażnik,elektryczna regulacja środkowego lusterka elek regulacja w 4 płaszczyznach kierownicy +pamięć z fotelami,tylna roleta elektryczna tyle przychodzi mi na już do głowy auto z 1993r.Zorbie małe porównanie z moją e32 4.0 v8 przebieg 255tyś rok również 1993 dodam że obydwa auta użytkuje i stan merca jest idealny a bmw bdb stanie obydwa auta to bdb auta luksusowe ciężko powiedzieć który jest lepszy czy gorszy: w BMW skrzynia biegów i silnik lepiej zgrane i biegi zmienia idealnie w MB skrzynia zmienia gorzej za to kultura pracy na wolnych obrotach i na wyższych obrotach super idealna nie ma najmniejszych drgań i wogule nie słychać że pracuje,nagłośnienie w obu autach fabryczne to niestety ale BMW nie może nawet sobie stanąć koło MB,fotele w BMW nie pozorny wygląd ale bardzo wygodne w MB wygląd super ale twardsze i mniej wygodne(nie opisuje tu stanu technicznego foteli bo w obu autach stan idealny bez przetarć miękka skóra ),zawieszenie na nierównościach + dla BMW w MB trochę twardsze ale na autostradach + dla MB,więcej nie pisze bo można by pisać bardzo sporo ale na koniec to co zapewne interesuje wszystkich przyspieszenie nieco lepiej BMW co do spalania to w obu autach LPG sekwencja jazda spokojna bo tak lubię średnio BMW 13L MB 14L.Dodam że w MB silnik 4.2 wystarcza w zupełności nawet gdy trzeba wyprzedzać jeździłem 3.2 i powiem że to trochę za mało bo brakuje podczas wyprzedzania do normalnej jazdy wystarcza w zupełności.Pozdrawiam i proszę wybaczyć jakieś błędy ale to nie najważniejsze.
Było e32: 730 R6,750 v12,730 v8
Czy ta S-klasa ktorą opisujesz powyzej ma zawieszenie ADS?
W140 posiada wiele bardzo ciekawych opcji, przy ktorych e32 zostaje nieco z tyłu niestety.
Oto jedna z nich - kurtyny tylna i boczna :695:
![]()
Czarne e32 w benzynie!
Zabij mnie, ale jak żyje nie widziałem takiej tylnej zasłony w żadnej "standardowej" W140, jedynie może w W140 Pullman ;] Mercedes miał wtedy zwykłą elektryczną roletę. To co jest na zdjęciach to moim zdaniem samoróbka, w przeciwieństwie do zasłon bocznych, które trafiają się jednak sporadycznie.
W sensie ze boczne fabryka a tył dorobiony?Zamieszczone przez tomashbo
Wątpie!
Kurtyny boczne i tylne w e32?
Tak, ale w L7. :6:57:
Takie same kurtyny jak widać - mogl miec zwykly W140 :6:57:
Zazwyczaj spotykalem je w "zwykvych" wersjach 500SEL. :6:57: :6:57:
Czarne e32 w benzynie!
A masz może jakieś fotki takich W140?
Widziałem mnóstwo możliwych kombinacji i wiem, że podobna roleta mogła być w Pullmanie W126, składała się z dwóch części jedna jechała od lewej, druga od prawej i były sterowane elektrycznie. To co jest na zdjęciu, które wrzuciłeś, jedzie chyba tylko od prawej strony, a myślę, że jeśli by już coś takiego robili to nie gorsze niż w W126. Ale w "zwykłej" SE/SEL dokładnie czegoś takiego nie widziałem, ani w wersji cztero- ani w wersji pięciooobowej, w żadnej fabrczycznej kombinacji, przy czym bazuje głównie na mobile.de i na tym co sam widziałem w autohausach. Wg kodów są dwie pozcyje z cyklu kurtyn szyby tylnej: 296 i 540. 540 to roleta tego typu co w E38 i na pewno występuje w W140. 296 znalazłem jako kod wyposażenia w Maybachu i tutaj faktycznie mogą to być takie rolety o jakich mówisz (www.ghargaadi.com/Brochure/2009-Maybach-57-S.pdf), z tymże nie znalazłem W140 z takim kodem choćby na papierze. Jeśli możesz wrzuć fotki większej ilości W140 z tym gadżetem ;)
Fotki są mojego autorstwa.Zamieszczone przez tomashbo
Kurtyna tył jest składana z dwóch części.
Czarne e32 w benzynie!
A miałeś okazje dokladniej przyjrzeć się samochodow ktoremu robiłeś zdjęcia? Podwójne rolety występowały jeszcze w wersji pancernej poza pullmannem. Może to Panzer? Bo naprawde, byłby to chyba pierwszy egzemplarz standardowej SE/SEL z tą opcją, który widzę, a W140 znam od dzieciństwa i widziałem już wiele dziesiątek tysięcy kombinacji. (Kończymy, robi się trochę off topic)
Witam jutro zrobię parę fotek środka mojego w140 to wrzucę, moje porównanie MB z BMW jest jak by nie sprawiedliwe do BMW bo powinno dotyczyć raczej modelu e38 ponieważ e 32 to jak by starszy model a w140 to początki nowszego modelu produkowanego równolegle do e38 ale myślę że jednak w starciu e38 z w140 jednak pod względem wyposażenia dodatkowego + dla w140.Dodam iż w środku w w140 jest zdecydowanie więcej miejsca niż w e32 dotyczy to również miejsca wokół silnika czy to z góry czy z dołu dużo lepiej co koleiek naprawiać w w140 bo w bmw e32 v8 niestety jest bardzo bardzo ciasnawo.Pozdrawiam
Było e32: 730 R6,750 v12,730 v8