Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: [mechanika] Ustawienia wałków rozrządu

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Jak mi się Dawid da swoją 4,4 przewieść to zdecyduję, ale 100nm więcej to silny argument. Zresztą widzisz jak wygląda ten silnik w środku. 3,5 mogę mieć tak samo 96r za 1500-1800, tak samo niepewny jak ten 4,4. Jezeli utarguję coś na 4,4 z 98 to jest kwestia 2000 - 2500zł za 100nm, 50km i 2 lata młodości :)

Jak zacznę pakować pieniądze w tego 3,5 to Bóg wie na czym się skończy, wiem to z doświadczenia. Zaryzykuję ostatnie 250 i spróbuję go zrobić w Lublinie, jeśli wystarczy ustawić i będzie ładnie cykał to zostanie, jeśli będzie trzeba wsadzić w niego przynajmniej tysiaka - to mam 4,4 :)

Nikt się więcej o tych wałkach nie wypowie?

Cytat Zamieszczone przez Rock7
    Nikt się więcej o tych wałkach nie wypowie?
    A co chcesz więcej wiedzieć?

Jak się ustawia? W TIS jest napisane.

Potrzebne narzędzia i po sprawie. Na czuja i jeszcze przez ekran nie zaryzykuje ustawienia Ci rozrządu
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez Rock7
    W gorszej kondycji niż mój? Może być, jest ryzyko. Porozmawiam z gościem i wyczuję jaka jest sytuacja. A może dobrym sposobem jest ściągnąć kapę zaworową? to nie powinno być trudne w wyjętym silniku?

Jeżeli wyglądałaby jak u xsilvera to bym się nawet nie zastanawiał...
    Odkręcasz śruby (11 szt.) i powinno zejść po lekkim opukaniu gumowym młotkiem. Jak nie, wbijasz drewniany klin między pokrywę a głowicę - najlepiej w przedni górny róg, tam gdzie śruba. U mnie uszczelka nawet przeżyła taki manewr.

Co do gołego silniora -- jak już wyjęty, to zrobić mu pomiary, wymienić jak najwięcej uszczelek i dopiero wsadzać do furki. Koszty będą większe, ale mieć pod maską pewniaka -- bezcenne. ;)
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Uprawnienia umieszczania postów