Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: E65 GAZ czy warto ... czekam na opinie

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Aktualnie Audi s4 b5 - nie bić ...
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO
    nie przekonasz mnie do gazu bo dla mnie to zabójstwo dla auta i w zyciu bym tego nie zamontował w swoim

Cytat Zamieszczone przez ginspirations
    Dobrze wiesz że żaden koncern nie montuje gazu
    a tu sie mylisz bo np daewoo kiedys montowało seryjnie w lanosie i pewnie dlatego juz nie istnieje buahahahhah

Żadne zabójstwo tylko oszczędność tyle, że tak jak z dieslem trzeba trochę bardziej dbać o to ale znów nie pochłania to tyle pieniędzy i wysiłku co dbanie o tdi więc wystarczy trochę oleju w głowie i można jeździć co potwierdzi spora część naszego forum i nie ma co szerzyć stereotypów, że zabójstwo dla auta itp bo to bajki. Co do seryjnego gazu to pisałem wyżej, stosuje się, jest to popularne we Włoszech czy Szwecji, Volvo istnieje i ma się dobrze więc uwaga nie trafna.
    Ale nie ma co lecieć off-top, BMW warte moim zdaniem uwagi tyle, że trzeba oglądać dokładnie.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    jak się nie mylę to wychodziło na zamówienie kiedyś BMW z serii 3 z seryjnym gazem :/

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745d lift
    Najdurniejsze zdanie "jak kogoś stać na takie auto to stać na jazde na benzynie", albo "stać mnie żeby jeździc na benzynie". Skoro taki bogaty to czemu nie kupisz nowej 7er za 400tys? To dlaczego jezdzisz ponad 10cio letnim e38? Chyba lepiej za zaoszczedzone pieniądze kupic lepszy zawias, ładniejszą felge, oryginalną część. A poza tym musimy urzywać pali alternatywnych dla benzyny. Uważam że jak ktoś jezdzi tylu letnim autem uzywanym i twierdzi na co go niestać jest zwyklym cwaniakiem i pewnie liczy kilometry patrząc na wskaźnik, albo autem wyjeżdza tylko do "kościoła". Jakbyś wydawał 2tys miesięcznie na benzyne to chyba lepiej zaoszczędzic tysiaka do kieszenie?!Temat poruszany nieraz.
    Przybyli ułani pod okienko.....
    ......czarną Beemką Siódemką!!!

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Zrobilem swoim e65 od kupna juz 13 tys. km. bez najmiejszego problemu.

Instalacja byla tylko raz regulowana a ustawienia pare razy sprawdzane i nadal wartosci korekty spalania wzgledem benzyny sa idealne.

Ciekawostka jest ze przelozylem PRINSa VSI z mojej poprzedniej e38 gdzie zrobilem z ta instalacja ok. 60-70 tys. km a auto jezdzi do dzis (u jednego z uzytkownikow forum) bez zadnych problemow (teraz na STAG 300).

Co do spalania 745ia to 20 litrow w miescie jest bardzo realne (zalezy w jakim miescie), sam mam takie.

Co do trasy to 17 litrow przy predkosci 180-200 KM/h. Przy 120 KM/h ok. 12 litrow gazu.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    A ja gdzieś czytałem ze w e34 1,8 też seryjnie był montowany gaz wiedz co jest grane ?

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    skoro ma 176 tys to podzielcie sobie 9 lat i na ilość miesięcy (108)
    i jak byk wychodzi 5,522... więc wcale nie tak mało
    176000 / 108 = ok. 1630 km miesięcznie

176000 / 9 = niecałe 20 000 km rocznie

To już ja więcej kilometrów robię :P

jak by GAZ był do bmw odpowiedni to bmw by go seryjnie montowało a tego nie robi i chwała mu za to
    Nie zaczynajmy może kolejnej dyskusji na temat gazu w autach... Zdania są podzielone i zawsze tak bedzie.

Jednak fakty są takie, że BMW seryjnie montowała gaz w conajmniej dwóch modelach:

1. E36 compact 316g od maja 1995 do czerwca 2000r.
    2. E34 touring 518g od maja 1995 do czerwca 1996r.
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Uprawnienia umieszczania postów