Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: E65 GAZ czy warto ... czekam na opinie

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Tak niestety jest. Nigdy na 100% nie wiesz co kupujesz.Możesz miernikiem jechać po aucie-zawsze coś wyjdzie, do silnika nie wejdziesz-możesz jedynie posłuchać (przy sprzedaży zawsze jest ok a potem coś może klekotać jak już doktor przestaje działać).Z autami podobnie jest jak z T. Lotkiem -kupowanie to loteria!

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Mocno bym się zastanawiał nad tym autem. Cena jak na ten model, wyposażenie i przebieg niby w miarę rozsądna, choć widywałem tańsze z tych lat, z lepszym wyposażeniem i bardziej realnym przebiegiem. Z tym że właśnie ten przebieg wydaje mi się ciężki do osiągnięcia. Nikt nie kupuje takiej maszyny aby robić nią 18tyś rocznie. Dla przykładu ja mam w tej chwili ok 215tyś km (z książką serwisową), ale auto mimo rocznika 98' rejestrowane było po raz pierwszy w 00'.
    W podobnym kontekście zastanawia mnie, ta instalacja gazowa. Nie jestem przeciwnikiem gazu, sam mam w swojej instalacje i nie narzekam. Wszystko zależy od tego kto, jak i gdzie ją montował, ale VSI jest generalnie jedną z lepszych dostępnych na rynku, a zatem nie przewidywał bym problemów. Spalanie również mnie nie dziwi, bo kto kupuje takie auto i jeździ nim jak emeryt? Spalanie jest jak najbardziej adekwatne do masy, pojemności, mocy i dynamicznego stylu jazdy. Tylko dlaczego zakładać instalację VSI po to aby za chwilę sprzedawać auto? Oczywiście można bajerować że "potrzebuje kasy na budowę domu", czy "ma okazję kupić nowsze", ja jednak był bym tu bardzo ostrożny.
    Jesteś z Torunia, wiec jeśli będziesz zdecydowany kupować/oglądać to auto, to odezwij się na PW, a podam Ci namiary na gościa który tak go przemagluje, że znajdzie każdy drobiazg, a przy tym nie jest drogi.

Aha... dobrze by było abyś orientował się że ponoć pierwsze roczniki E65/E66 miały bardzo wadliwą elektronikę. Osobiście nie sprawdzałem, ale słyszałem sporo takich opinii, a sam poszukując 7er myślałem też o E65 01', bo różnica ceny nie jest zastraszająca, a jednak ciut nowsze. Jednak właśnie panująca opinia problemów z elektroniką, która ponoć potrafi napsuć krwi i ogołocić solidnie konto właściciela, oraz subiektywna ocena walorów wizualnych sprawiły że zdecydowałem się na E38. Być może warto porozmawiać ze sprzedawcą co wie na ten temat, oraz jakie problemy przerobił, oraz jak i gdzie zostały rozwiązane.
    Powodzenia :)

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Mi jedynie przeszkadza, że nie ma zdjęc przedniego fotela, a to chyba podstawa.
    Druga rzecz- jak dla mnie to opony maja zły rozmiar- Na moje oko opony są z E38.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik
    Powiem krotko,dal bym sobie spokój.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    a mnie auto sie podoba - no może ta deska nie jest za fajna wole czarną
    co do przebiegu - skoro ma 176 tys to podzielcie sobie 9 lat i na ilość miesięcy (108)
    i jak byk wychodzi 5,522... więc wcale nie tak mało bo ja służbówka tyle latam czyli koło 300 km dziennie więc dla mnie przebieg realny jak najbardziej
    co do gazu - wg mnie do bmw zwłaszcza do e65/66 nie powinno się zakładać gazu co może zapewne potwierdzić kolega LAJBA ;( który 2 silniki zajeżdził ale to inna opowieść
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Banned
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO
    co do gazu - wg mnie do bmw zwłaszcza do e65/66 nie powinno się zakładać gazu co może zapewne potwierdzić kolega LAJBA ;( który 2 silniki zajeżdził ale to inna opowieść
    Wszystko zależy od tego jaki gaz zakładasz i gdzie. Gaz nie zniszczy silnika, to bezpodstawny mit.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez ginspirations
    Wszystko zależy od tego jaki gaz zakładasz i gdzie. Gaz nie zniszczy silnika, to bezpodstawny mit.
    zgoda ale 99% żle zakłada co powoduje awarie auta,
    a wg mnie jak by GAZ był do bmw odpowiedni to bmw by go seryjnie montowało a tego nie robi i chwała mu za to

Banned
    BMW
    a wg mnie jak by GAZ był do bmw odpowiedni to bmw by go seryjnie montowało a tego nie robi i chwała mu za to
    Co za bzdura. Dobrze wiesz że żaden koncern nie montuje gazu, a zatem czemu bmw by miało? Owszem silniki bmw (w dużej mierze) nie są podatne na instalacje gazowe, co nie oznacza że kompletnie wyklucza to możliwość jak i sensu zakładania. VSI to porządny sprzęt i nie odczujesz na nim żadnej różnicy w jeździe, niż na PB. Uwierz mi że nawet przy bardzo ostrej jeździe, nie będzie odbiegał nic od takiego samego auta zasilanego "tradycyjnie".
    Reasumując, nie czepiał bym się gazu. Teksty typu że jeśli kogoś stać na takie auto, to stać i na jeżdżenie nim też bym sobie darował. To się nazywa zwykła oszczędność, gdzie przy takim spalaniu, nawet instalacja za 10k stosunkowo szybko, się zwraca. Jeździłem kilkoma samochodami w gazie i naprawdę wiem co mówię. Tak samo bzdurą jest że większość zakładów specjalizujących się w montowaniu instalacji partaczy robotę. Jest wiele porządnych serwisów dających gwarancję na swoje usługi. Zastanawiający jest fakt zamontowania takiej instalacji i szybkiej sprzedaży auta. To się po prostu mija z celem, a zatem jaka jest FAKTYCZNA przyczyna sprzedaży.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Aktualnie Audi s4 b5 - nie bić ...
    Co za bzdura. Dobrze wiesz że żaden koncern nie montuje gazu, a zatem czemu bmw by miało? Owszem silniki bmw (w dużej mierze) nie są podatne na instalacje gazowe, co nie oznacza że kompletnie wyklucza to możliwość jak i sensu zakładania. VSI to porządny sprzęt i nie odczujesz na nim żadnej różnicy w jeździe, niż na PB. Uwierz mi że nawet przy bardzo ostrej jeździe, nie będzie odbiegał nic od takiego samego auta zasilanego "tradycyjnie".
    Reasumując, nie czepiał bym się gazu. Teksty typu że jeśli kogoś stać na takie auto, to stać i na jeżdżenie nim też bym sobie darował. To się nazywa zwykła oszczędność, gdzie przy takim spalaniu, nawet instalacja za 10k stosunkowo szybko, się zwraca. Jeździłem kilkoma samochodami w gazie i naprawdę wiem co mówię. Tak samo bzdurą jest że większość zakładów specjalizujących się w montowaniu instalacji partaczy robotę. Jest wiele porządnych serwisów dających gwarancję na swoje usługi. Zastanawiający jest fakt zamontowania takiej instalacji i szybkiej sprzedaży auta. To się po prostu mija z celem, a zatem jaka jest FAKTYCZNA przyczyna sprzedaży.

Dokładnie tak jak piszesz. BMW jak i inne koncerny produkujące auta, co tu dużo mówić luksusowe, nie bawi się w gaz bo to nie są samochody dla ludzi oszczędnych bo gdyby były to ludzie oszczędni by ich nie kupowali. NOWE BMW kupują firmy jako auta służbowe albo osoby prywatne z naprawdę zasobnym portfelem dla których benzyna to w ogóle nie wliczane koszta. Ale to nie znaczy, że BMW nie toleruje gazu, nie montuje go bo to nie zwiększy im sprzedaży nowych aut a nie bo nie można.
    Natomiast oszczędni ludzie kupują używane BMW za połowę ceny nowego po czym montują sobie gaz aby oszczędzać sobie bardziej i tyle.
    Co do seryjnego gazu to Volvo ma modele przystosowane specjalnie do CNG, dodatkowo mitsubishi czy skoda montują LPG w salonie do nowych aut więc, że nikt nie montuje gazu to też bajki tyle, że to nie są już auta luksusowe, po prostu przeznaczone do innego grona odbiorców.
    A co do BMW w linku to auto wygląda fajnie, mnie osobiście kolor z zewnątrz i wewnątrz bardzo odpowiada, ja bym jechał i oglądał uważnie pod względem mechanicznym bo jak koledzy pisali jest to trochę podejrzana sprawa.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    nie przekonasz mnie do gazu bo dla mnie to zabójstwo dla auta i w zyciu bym tego nie zamontował w swoim

Dobrze wiesz że żaden koncern nie montuje gazu
    a tu sie mylisz bo np daewoo kiedys montowało seryjnie w lanosie i pewnie dlatego juz nie istnieje buahahahhah

Uprawnienia umieszczania postów