Cytat Zamieszczone przez Jurij
Mówisz, że jeżeli auto stoi krzywo to oznacza to zużycie siłownika? U mnie lewa strona opada bardziej. Auto stoi pod delikatnym kątem. Myślałem, że to może być wina sprężyn.
Może być, ciężko zdiagnozować na odległość. Może się okazać, że przyczyną krzywego tyłu, jest nierówno stojący przód ... Generalnie jeżeli siłowniki zaczynają dobiegać do kresu swojej wytrzymałości, okazują to powolnym opadaniem tej części samochodu przy której są zamontowane.
Z reguły opadają równomiernie (podobnie jak sprężyny), ale ponieważ drogi mamy takie a nie inne, to warto przyjrzeć się im z bliska. Zapewne masz gdzieś pod samochodem (lub w bagażniku) regulator wzniosu. Poruszać nim i sprawdzić czy tył opada równomiernie czy nie (krzywo stojący samochód może być również przyczyna wadliwie działającego regulatora)

Cytat Zamieszczone przez Jurij
Jakim cudem siłownik może powodować kładzenie się auta?
Jeżeli się pocą i tył opada to wszystko jest jasne, daja znać że umierają i nie mają już odpowiedniego ciśnienia, aby utrzymać samochód w odpowiedniej pozycji.

Przy zawieszeniu NIVO ciężej wykryć ewentualne wady zawieszenia. Np przy całkowicie wywalonych gruchach, jak pojedziesz do zakładu na badanie amortyzacji, wyniki zapewne wyjdą idealne (w ten własnie sposób mój przeszedł badanie techniczne miesiąc temu, a w poniedziałek wstawiłem go na ich wymianę :)), problem pojawia się w momencie kiedy to karoseria zaczyna dobijać gruchy, wtedy masz efekt skakania samochodu.