Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: [mechanika] sprzegło

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Cytat Zamieszczone przez miglanc153
    Wysprzęglik przy skrzyni wymieniałem na nowy i niestety żadnej poprawy nie było jutro wymontuje pompę.Można kupić jakieś zestawy naprawcze czy może lepiej kupić nowa pompe?
    Pompy sprzęgła w zależności od producenta kosztują od 114 do 470 zł w IC,zestaw naprawczy aż 18 zł ;)
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    Witam podcieka mi wysprzeglik w e32 patrzalem na allegro i zastanawiam sie skad taka roznica w cenie od starej piątki z silnikiem m30b35 kosztuje kolo 100 a do e32 ponad 200 czy podpsuje tu cos od innego modelu. Drugie pytanie czy oplaca sie stosowac zestaw naprawczy

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kubcikus
    BMW
    e32 740iA / e38 740iA
    Jeśli masz pojęcie i mechanice i umiejętności, to spokojnie bierz zestaw naprawczy. Ja tak właśnie zrefenerowałem koledze w A6 wysprzęglik i już drugi rok jest sucho. Więc jeśli stare części Twojego wysprzęglika są wporządku, to podejmij się jego naprawy.

Zaawansowany Użytkownik Awatar jpj
    BMW
    E32
    Cytat Zamieszczone przez miglanc153 Zobacz posta
    tak jest dobrze odpowietrzony.
    Jesteś tego pewien? Czy "mechanik" tak powiedział. Ogólnie zestaw pompy i wysprzęglika jeżeli mieści się w okolicy 300 PLN nie jest kosmosem, a chwilę pojeździ. Z doświadczenia wiem, że zestawy naprawcze są jak śniadanie na kacu: siądzie, albo i nie. Najważniejsze abyś dobrze je odpowietrzył, przelał trochę płynu. U siebie 2 lata temu miałem podobny problem po wymianie sprzęgła. Poleciałem takim zestawem w etapach, nowy wyprzęglik- efektu 0, pompa sprzęgła - efekt zamierzony w 75%, 2-3 krotne odpowietrzanie i sprzęgło chodzi lepiej niż w pozostałych 3 bawarach.
    Ostatnio edytowane przez jpj ; 01-12-2015 o 21:32

Uprawnienia umieszczania postów