Byłem wczoraj na tym w kinie i powiem szczerze, że dawno nie widziałem równie dobrego filmu - pod wieloma względami. Generalnie efekt 3D i magia kina robi swoje, ale film naprawdę konkretny w moich odczuciach. Kto nie widział to polecam.
Byłem wczoraj na tym w kinie i powiem szczerze, że dawno nie widziałem równie dobrego filmu - pod wieloma względami. Generalnie efekt 3D i magia kina robi swoje, ale film naprawdę konkretny w moich odczuciach. Kto nie widział to polecam.
Jeśli o mnie chodzi:
- efekt 3D mnie rozczarował. Nie byłem nigdy wcześniej na żadnym filmie 3D - i spodziewałem się większej różnicy w stosunku do 2D. Tymczasem spokojnie mogłem pójść na "zwykłą" wersję i zaoszczędzić 8 zeta różnicy w cenie biletu ;D
- wizualnie film jest po prostu rewolucyjny i tu chyba nie ma z czym polemizować. Nie sądzę żeby ktoś podał przykład czegokolwiek porównywalnego.
Zatem jeżeli kogoś w kinie interesuje wizualizacja/grafika same w sobie (np. mnie trochę interesują) - to tu mamy po prostu film, który wyznaczył nowe horyzonty. Obowiązkowa pozycja.
- fabuła... No co, standardowa hollywoodzka nędza - ale tu raczej naiwnością jest oczekiwać czegoś innego. Jak ktoś szuka ambitniejszych filmów SF - to z niedawnych produkcji polecam chociażby District 9.
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
efekt 3d.. a raczej jego brak. Był to niemały wysiłek dla mojego wzroku... niestety bez "okularów 3d" nie dało się czytać a oglądanie męczyło jeszcze bardziej. Właściwie te okulary to były niczym okulary ochronne przed efektami filmu...
Same jednak okulary również nie dały idealnej możliwości czytania i oglądania... wzrok miałem skupiony wiecznie na środku ekranu.
Wymęczyłem się "efektami" chociaż sama fabuła wcale nie była zła, wciągała, jednak w pewnym momencie zaczęła znacznie się przeciągać...
Czyli ogólnie uważam że wymieniona ocena 3/10 jest adekwatna do tego co zastałem i widziałem.
usługi i bezpieczeństwo IT
BMW E32 750iA '91 (magia V12) | Ex: BMW E32 735i '87
Honda VT 1100 chopper
Schematy E32 (czytelna lista plików)
A mnie sie podobał :D :D
Na prawde fajne efekty 3D miło sie oglądało .
Intactus
dobre wrażenie
polecam, oglądałem z żonką, bardzo nam się podobało.![]()
ogólnie bardzo fajny film, przyjemnie się ogląda.
to jest kino rozrywkowe i w tej kategorii spełniło swoje zadanie w 100%.
bez sensu jest szukanie w takich filmach głębokich refleksji,
ale nie można też powiedzieć że Avatar nie niesie przesłania.
daje 10/10
Tu się zgadzam...Zamieszczone przez kuzyn
...a tutaj nie. Sądzę, że "scenariusz" i "przesłanie" (??!) są w tym filmie żenująco słabe, tzn. poniżej średniej dla kina rozrywkowego.Zamieszczone przez kuzyn
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
dla mnie to typowy western w kosmosie, jeżeli chodzi o fabułę, ale zrealizowany z wielkim polotem i w pięknej (sztucznej) scenerii, zazwyczaj jak idę do kina to po 45 minutach, do godziny zaczynam patrzeć na zegarek, na tym filmie mimo, że dużo dłuższy od przeciętnego nie miałem potrzeby spoglądania na zegarek...
wg mnie film jako całość ZAJEB**TY ;D
A mi się nie chce na to iść :P
Nie przepadam za tego typu filmami, ale dobrze jest poznać trochę różnych opinii :)
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Tak w sumie to jednak przeważają pozytywne opinie :)Zamieszczone przez Damias
Więc może warto 33 zeta zainwestować w seansik 3D ( w Galerii Mokotów np ? )
Oczywiście to tylko moje prywatne zdanie![]()
B ędziesz
M ógł
W yprzedzać