Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: [E38] Szukam ładnej 740iL/740i

Początkujący Użytkownik
    BMW
    M5

[E38] Szukam ładnej 740iL/740i

U nas na rynku słabo więc szukam też za granicą.

Pojawiła się wczoraj oferta http://www.autoscout24.se/Details.aspx?id=171496927

Chce poprosić kolege żeby zobaczył to auto. Dajcie proszę wskazówki na co powinien zwrócić uwagę. Pod kątem mechanicznym i ogólnie stanu poradzi sobie, jest handlarzem, ma miernik lakieru, ma też kompa zawsze ze sobą więc podłączy się i jak są błędy to wyjdą, zadzwoni do serwisu bo ponoć jest książka i jest po inspekcji II, więc w serwisie powinni mieć historie, chodzi o takie pewniaki/słabe strony gdzie koszt usterki jest wysoki.

Dzięki!

Aha, tak w ogóle szukam czegoś z pakietem M sport, najlepiej w wersji long i skórze łącznie z deską

No to jak kolega się zna to sobie poradzi. Przede wszystkim trzeba INPĄ albo tego typu wynalazkiem przetrzepać całe auto. Tak poza tym, jak na loga po lifcie to straszna bieda. Środek zupełnie zwykły na skórze Montana, zero elektryki z tyłu, kaseciak, brak navi, żadnych pakietów typu drewno/światło. Każdy ma inne wymagania- dla mnie straszny golas.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Początkujący Użytkownik
    BMW
    M5
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    Każdy ma inne wymagania- dla mnie straszny golas.
    Problem w tym że za dużego wyboru nie ma.

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Jak dla mnie też goły, jeżeli miałbym kupować to tylko przebieg by mnie przekonał.. nic więcej. Wole mieć 100tkm więcej ale z lepszym wyposażeniem.

Wybór zawsze jest. Coś o tym wiem, bo sam jak szukałem E38, to założenie było że musi mieć cały tył w prądzie, stoliki etc. I jakoś znalazłem. Określ tylko na czym Ci tak na prawdę zależy z wyposażenia i mniej więcej koło jakiej ceny się poruszamy. Dla mnie minimum po lifcie to xenon, pdc, roleta na tył, navi/tv, grzanie tyłka, skóra. A jak kupować longa, to jakiegoś dopasionego. Żeby miał innovationspaket, holzpaket, lichtpaket, mile widziane stoliki czy multi-podłokietnik i tylna kanapa w prądzie, masaż, ekran 16:9, S EDC, jakaś lepsza skóra. Spokojnie da się znaleźć coś na fajnym wypasie.

E38 po lifcie bez navi to dla mnie pomyłka. Brakuje tylko weluru :]

Początkujący Użytkownik
    BMW
    M5
    Wiem że ta co wkleiłem to golas tyle że jest kilka rzeczy które muszę brać pod uwagę.

Auto ma być do jazdy na co dzień.
    Czas eksploatacji to 5-7lat.
    Przebiegi roczne to 25-35k km.
    Auto będzie jeździło na podtlenku.

Dlatego uważam że 40-tka z małym przelotem powinna zrobić robotę bez większych problemów. W tej sytuacji stawiam za ważniejszy czynnik mały przelot kosztem słabszego wypasu.

Mam nadzieje że jasno jest teraz. Jeśli więc ktokolwiek widział, ktokolwiek wie o kandydatce na stanowisko best daily ever wklejajcie tu proszę. Do wiosny musze sobie poradzić z tematem.

Thks!

Cytat Zamieszczone przez Syty
    . W tej sytuacji stawiam za ważniejszy czynnik mały przelot kosztem słabszego wypasu. Thks!
    Dla mnie te dwa czynniki się nie wykluczają. Bez problemów znajdziesz zadbany i jakoś normalnie wyposażony egzemplarz z rozsądnym przebiegiem (czyli powiedzmy w granicach 150-170 tyś) w tych pieniądzach. A umówmy się, że dla zadbanego silnika V8 czy V12 różnica w przebiegu rzędu 30-50 tyś to żadna różnica

Początkujący Użytkownik
    BMW
    M5
    Update o tej złotej z pierwszego linka. Był kolega na miejscu i tak:

- potrzebuje troszkę kosmetyki,
    - hałasuje coś przy silniku - stawia na pompe wody
    - błędów na kompie brak
    - przebieg - kręcony co najmniej 50-100k km środek wyraźnie zmeczony. W książce ostatni wpis na 105k km w 2005 roku.

Turecki Szwajcar próbował zjeżdżać drastycznie z ceną jak widział że kolega odjeżdża więc jak kogoś interesuje może być niska cena... mam zdjęcia jak coś... ja szukam dalej

A jak u nas, pokazało się coś ciekawego? Dajcie jakieś info :medit:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Daj ogłoszenie w dziale "kupię". Ja tak zrobiłem i kupiłem w ciągu kilku dni od Jey,a i nie żałuję:) Obyło się bez wycieczek po naszym pięknym kraju i dalej.
    Pozdrawiam. :medit:
    monster_pl

Nie oszukujmy się - u nas na forum jest sporo siódemek ;D

Może ktoś sprzeda ;)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Uprawnienia umieszczania postów