Dzi¶ zaobserwowa³em dziwne zjawisko. Wchodzê do auta które stoi w gara¿u, panuje tam cisza i us³ysza³em dziwny odg³os z panela climatronica.auto wy³±czone, zap³on nie w³±czony a w panelu jak by co¶ siê delikatnie krêci³o albo co¶.co to mo¿e byæ???
Dzi¶ zaobserwowa³em dziwne zjawisko. Wchodzê do auta które stoi w gara¿u, panuje tam cisza i us³ysza³em dziwny odg³os z panela climatronica.auto wy³±czone, zap³on nie w³±czony a w panelu jak by co¶ siê delikatnie krêci³o albo co¶.co to mo¿e byæ???
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Standardowy objaw brudnego wentylatorka w panelu. Trzeba rozebraæ i usun±æ brud, który siê wokó³ niego zebra³. I bêdzie cisza... ;)
u mnie te¿ siê taki dzwiêk zadomowi³ :) tylko nie wiem jak to rozebraæ aby siê tam dostaæ
Panel po prostu wyd³ubuje sie z deski.
Dalej ju¿ dasz sobie radê :)
Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci
tak my¶la³em ale na wy³±czonym aucie-od³±czonym zap³onie wiatraczek te¿ siê krêci ??
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Te¿. Auto przechodzi w stan u¶pienia po 16 minutach. Po otwarciu centralnego zamka auto siê wybudza, st±d mo¿e byæ wra¿enie, ¿e ten wiatraczek ca³y czas krêci.
dziêki to ju¿ wszystko jasne :)
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Te¿ to mia³em ;) To by³a stresuj±ca sprawa :) Ba³em siê zostawiaæ auto nieodpalone poza domem na wiêcej ni¿ 24h ;D
"wyd³ubuje"? Jest jaki¶ patent ¿eby wyci±gn±æ go bez wyci±gania navi nie uszkadzaj±c plastiku? Jak Ty to robisz sylwekk bo ja wyci±ga³em navi i wypycha³em klimatronika od góry - do¶æ mocno siedzi.
Najbezpieczniej oczywi¶cie wyj±æ monitor od navi i wypchn±æ
Ja uzywam miêkkich plastikowych "³yzeczek" do wepchniêcia w szczelinkê i powoli powoli wyjdzie :)
Sa bardzo miêkkie i raczej one siê uszkodza ni¿ deska
P.s. Sylwekk to nie ja ;)
Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci