Witam. Jak w tylule nie mogie odkrecic korka od wlewu oleju, zasalo go ani rusz. Panowie macie jakis pomysl, jakas przyczyna??
Witam. Jak w tylule nie mogie odkrecic korka od wlewu oleju, zasalo go ani rusz. Panowie macie jakis pomysl, jakas przyczyna??
728i
Witam
To normalne, że tak się dzieje. To samo miałem w swoim 3.0D. Musisz wziąć zacisk stolarski, lub bardzo duże obcęgi, przez szmatę załóż na korek i próbuj odkręcić go ;)
Pozdrawiam
Tak będzie najłatwiej. Mocny uchwyt, dźwignia ze 30cm i powinno puścić :)
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
Panowie dzieki za rady odgrecilem jak motor troche sie rozgrzal, ale czy tak powinno byc w seri 3 nie mialem czegos takiego??
728i
A pomyślałeś o tym, że samochód nie ma już 3 lat a korek się już wyeksploatował, podgnił, powyginał i pewnie uszczelka sparciała ?
pozdrawiam
mavic
Forum 7er jest dla buraków i kartofli. Jestem dumnym kartoflem !
A co to jest jak bagnet do spr. poziomu oleju też nie chce wyjść,czy też sparciał?-tylko co tam parcieje... :|
Mavic korek to ja mam w ladnym stanie i uszczelka gumowa na nim wyglada jak nowka wiec nie rozumiem twojego swierdzenia
728i
Zamieszczone przez DerregWymieńcie odmy i problem zniknie :)Zamieszczone przez jerzyw
~~ черный бумер ~~
Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A
Max... masz pw...
Witam
Panowie u mnie też bagnet cięzko wychodzi . Odme miałem wymienianą jakieś 60 tys km temu co jest nie tak ?
PS. Jak sprawdzić odme ? po wyjęciu bagnetu kiedy silnik pracuje ma dmuchać czy zasysać powietrze ?
Pozdrawiam