Słuchajcie jak wygląda odma w benzynie ,pasjonat "" nie piszesz jaki masz motor,wiem ,ze w silnikach diesla odma jest ,natomiast w benzynie sam nie wiem...gdzie?...![]()
Słuchajcie jak wygląda odma w benzynie ,pasjonat "" nie piszesz jaki masz motor,wiem ,ze w silnikach diesla odma jest ,natomiast w benzynie sam nie wiem...gdzie?...![]()
Silnik 4,4 M62 odma jest z tył kolektora ssącego od strony ściany grodziowej .Zamieszczone przez jerzyw
Są 2 możliwości:
- albo odma robi podciśnienie - jak wyżej piszą,
- albo uszczelka jest kiepska i zaczyna się wulkanizować.
W tej sytuacji najlepiej zciągać na ciepłym silniku, albo palnik i podgrzewać korek/bagnet ;D
(podobnie jak ze śrubkami co się zapiekły/zaklajstrowały - podsmażane by nie zerwać gwintu).
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...
Słuchajcie ,czy odmę się czyści ,czy coś wymienia,czy jeszcze coś innego się robi?!,podpowiedzcie w temacie... :|
Odmę się po prostu wymienia :)
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Panowie a jak to jest jak wyciągne bagnet na zapalonym silniku to ma wciągać powietrze czy dmuchać ?
Minimalnie zasysać.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Dziękuje za odpowiedź .Zamieszczone przez bitek-bitek
Gdzie? Nic nie dostałem? :/Zamieszczone przez jerzyw
~~ черный бумер ~~
Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A
Max ,juz nie trzeba mi podpowiedzi chodziło o odmę zdaje się ,piszę na kilku forach i teraz nie wiem już co do ciebie pisałem -he he,poczta jak to poczta ,gdzies "upsnęło' i nie dotarło ,na pewno ją wysłałem..dzięki za chęci...pzdr...