-
Zaawansowany Użytkownik
[mechanika] problem z obrotami
hejka, mam takie pytanko co odpowiada za obroty w e38 tylko silniczek krokowy czy tez cos jeszcze? czasem auto zaczyna mi falowac na obrotach, albo w korku jak dlugo sie podjezdza na 1 to obroty potrafia zejsc do 200 az sie wszystkie kontrolki zapalaja. jak jest dobrze to trzymaja sie na 500 ale faluja coraz czesciej. gdzie szukac przyczyny ? dzieki za wszelkie podpowiedzi, pozdrawiam
-
Początkujący Użytkownik
siema!to moze byc przeplywomierz,silniczek krokowy, swiece ,cewki,a czasami nawet sondy lambdatrudno jednoznacznie to potwierdzic.najlepiej podjedz na kompa to ci powinno dac jakies podstawy do dalszej pracy nad tym.pozdro z WRC!!!
-
Doświadczony Użytkownik
Za wolne obroty odpowiada silniczek krokowy, warto go czasami przeczyścić i powinno pomóc... robiłem coś takiego ale w Peugeocie 406, jak jest w bmw to nie wiem...
-
Zaawansowany Użytkownik
aha ok, to chyba zaczne od komputera jesli cos wykaze. swieczki swoja droga juz chyba do wymiany tylko nie wiem jakie dobre kupic :)
-
Vip
Vip
-
Zaawansowany Użytkownik
witam, swiecki wymienilem na ngk i niestety nic to nie dalo,tamte byly orignalne ngk bmw i byly jak nowki. auto po odpaleniu potrafi nawet zgasnac. gdzie szukac problemu ?
-
Doświadczony Użytkownik
wyjmij przeplywke i sprawdz druty ... sproboj sie przejechac na odlaczonej przeplywce , no i wyjmij silnik krokowy i zostaw go najlepiej na noc w benzynie ekstrakcyjnej ..
Powinno pomoc jezeli nie komputer prawde Ci powie
-
Zaawansowany Użytkownik
ok jutro wyciagne przeplywke i zobacze, i umyje siniczek krokowy, zdam relacje czy cos pomoglo :) dzieki trolu
-
Początkujący Użytkownik
hej ,jeszcze może być uszkodzona odma ,jak jest pęknięta mębrama to obroty będą pływać :razz:
-
Zaawansowany Użytkownik
dzis sprawdzalem przeplywomierz wyciagnalem go i jest z nim wszystko ok, filt powietrza czysty wszystko ok. wieczorem jestem umowiony na analize komputera zobaczymy czy to cos da, przy okazji sprawdza mi silniczek krokowy i ta odme.
Uprawnienia umieszczania postów