Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Odcina połowe silnika

Cytat Zamieszczone przez ginspirations
    Czuje się okradziony przez gnojów
    I tu zaczynają się schody. Czemu czujesz się okradziony? Usterka została usunięta, auto jest sprawne. Ile wg Ciebie powinna kosztować taka usługa? 30 zł? Nie ma przymusu naprawiania aut w warsztatach. Ale to wymaga doświadczenia, wiedzy, zdolności, inwestycji w sprzęt. Mnie ta cena nie szokuje. Dodatkowo stwierdzę, że nazywanie mechaników w sposób, jakiego użyłeś, nie najlepiej świadczy o Tobie. Uszanuj czyjąś pracę i ją doceń. Oni z tego żyją.

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Dałeś im 650zł + oni do tego wybebeszyli ci wkłady katalizatorów i sobie je sprzedali - czyli w sumie mogli na tej naprawie zarobić dobrze ponad 1tyś zł !!! Paranoja i złodziejstwo .

A te wtryski, dla dla ścisłości, pasują także do m60b30 i m60b40.

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Dałeś im 650zł + oni do tego wybebeszyli ci wkłady katalizatorów i sobie je sprzedali - czyli w sumie mogli na tej naprawie zarobić dobrze ponad 1tyś zł !!! Paranoja i złodziejstwo .
    Właśnie o to mi chodzi. Poprosiłem ich aby dali mi wkłady z katalizatorów i wtryski które ode mnie otrzymali do zamontowania w aucie. Zdębieli, chyba liczyli że im je zostawię. Oddali mi tylko wtryski twierdząc że katalizatory już pojechały na złom (a za dwa dni pewnie wypłyną na allegro po 500zł sztuka). Poza tym dwa dni wcześniej wzięli ode mnie stówę, za diagnozę komputerową która nic sensownego nie wykazała, a mimo to skasowali mnie, twierdząc że ze względu na brak realnych błędów, dają mi 5 dych zniżki. Przypominam że auto naprawiali w Toruniu, a nie Warszawie. Nie przypominam sobie abym w Warszawie dał kiedyś więcej jak stówę za podłączenie do kompa, a co dopiero w Toruniu. Poza tym co to za filozofia wybebeszyć katalizator... wystarczy mieć kanał. ehh

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    I tu zaczynają się schody. Czemu czujesz się okradziony? Usterka została usunięta, auto jest sprawne. Ile wg Ciebie powinna kosztować taka usługa? 30 zł?
    Gdyby oddali mi wkłady z katalizatorów myślę że skłonny był bym dać za tą usługę nie więcej jak 400zł, ponieważ już wcześniej byłem u nich na diagnostyce i też wzięli kasę. Przy założeniu że katalizatory "pojechały na złom" uważam że został okradziony i prawdę mówiąc nie wiele interesuje mnie co ty o tym sądzisz. Prawda jest taka, że zarobili na mnie z półtora tysiąca, kosztem 2,3 godzin raczej lekkiej pracy. Niestety ale muszę mieć też pretensje do siebie, bo powinienem był ustalić kwotę, na jaką godzę się zapłacić. Mam nauczkę na przyszłość.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    ex e38 740iA 94 r ex e38 740iLA 97 r e38 740d Bi-Turbo 2001r
    a tak dla scisłosci to co to za zakład był?żebym czasami ja do nich nie trafił :-D

Banned
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez radosss88
    a tak dla scisłosci to co to za zakład był?żebym czasami ja do nich nie trafił :-D
    Niestety nazwy nie pamiętam. W każdym razie na grudziądzkiej obok stacji BP, także łatwo poznać. Właściciel łysy kark, 30-35łat jeździ względnie świeżą trójeczką w dieslu. Naprawdę niezły cwaniaczek. Nie wiem czy źle robią, ale na pewno nieźle kręcą, także trzeba uważać i wszystko ustalić przed robotą.

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Takiego cwaniaka jak Ty przerobili ... niemożliwe

współczuje, nauczka na przyszłość

Warto mieć jednego sprawdzonego mechanika
    Pewność na każdym kilometrze ...

Banned
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez sennapowieka
    Warto mieć jednego sprawdzonego mechanika
    Dobry mechanik to terminy. Mam serwis w którym robię auta od kilu lat, ale nie ma szans do niego dostać się z miejsca. Przynajmniej tydzień wyprzedzenia, którego w tej chwili nie mam. W przyszłym tygodniu przeprowadzam się z powrotem do Warszawy, a zatem oba auta muszą być siłą rzeczy sprawne.

Uprawnienia umieszczania postów