Do 07.90 - nakrętka m12; po 07.90 nakrętka m14 - i inne mocowania + inny amortyzator.
Oraz po 05.90 - mocowanie 31331134099 + nakrętka m14 dla wersji z EDC.
Wersje silnikowe nie miały znaczenia - znaczenie miał rok produkcji.
Do 07.90 - nakrętka m12; po 07.90 nakrętka m14 - i inne mocowania + inny amortyzator.
Oraz po 05.90 - mocowanie 31331134099 + nakrętka m14 dla wersji z EDC.
Wersje silnikowe nie miały znaczenia - znaczenie miał rok produkcji.
Amortyzatory mogę mieć inną charakterystykę - ale mocowanie maja takie samo czy to w 750iL czy 730 - ważny jest rok produkcji.
Ps - to nie ja wymyśliłem, tylko BMW ;)
Z tego co sprawdzałem i mam pewność to moje mocowania maja otwór na trzpień 14 mm miałem w ręku mocowania z 750 otwór na trzpień 12 mm przed 90 rokiem.
Miałem też mocowania z e34 nie mam pojęcia który rok ale 12mm kolega mówił że przed 90.
Nie ma nigdzie na stanie tych Meyle,
Został topran albo aso.
Zaryzykuje i wezmę tego toprana w sumie to kasa nie duża nawet by miały pół roku przejechać. Wymiana też nic trudnego.
Znajomy z hurtowni mówił że nie musi to znaczyć że będzie to ostatnie badziewie
zależy co zapakowali ale i tak topran to kopa.
Powiedział że ostatnio na lemfordera mieli sporo skarg "łączniki stabilizatora" wytrzymują max 2 miesiące :]
Jak będę zmieniał to sprawdzę wszystko i pomierzę dokładnie i zdam relacje jak jest z wysokością, osobiści wcale mi na tym nie zależy żeby było aż -20mm to wtedy bede miał jakieś -60mm :o a i tak zaczepiam o progi spowalniające
Mocowania wymienione, mam złą wiadomość dla tych którzy chcieli położyć troszkę furke. :?
Mocowania były takie same miały tą samą wysokość,z tego co pamiętam taka różnica występowała przy mocowaniach na trzpień amortyzatora 12mm.
Pozdrawiam
tak właśnie przewidywałem, bo było to zbyt piękne, żeby było prawdziwe ;)
Moje były tak wydymane że na pewno było -20 ;)
I jak ten topran się sprawuje?Zamieszczone przez beatles86
Na stanie:
e28 524, 87
Primera p11, 99
Zamieszczone przez Immeth
..baaaardzo wiele części HansPris-Topran np. czujników niedziała odrazu :] wiem ile reklamacji jest na to...ludzie chcą taniej i płacą 2 razy i robią 2 razy...A jak jest z mocowaniami amora itd. to niewiem :)
w tym wypadku za toprana płacimy 4-5 razy taniej - niech wytrzyma rok to już jest ok
Na stanie:
e28 524, 87
Primera p11, 99