Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: wywali³o sporo b³êdów

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    e38 4,0 aut. 1995
    Sk±d
    Warszawa

wywali³o sporo b³êdów

Jak w temacie, po pod³±czeniu pod carsoft, najpierw siê cieszy³em, ¿e wreszcie mam co pod³±czyæ(po tylu latach czekania jest wreszcie siódemka), ¿eby sprawdziæ program a jak ju¿ zadzia³a³a komunikacja to mina nieco zrzed³a.
    Po pierwsze silnik, to raczej drobiazg skoro b³êdy s± niezdefiniowane(albo mo¿e to niedoskona³o¶æ oprogramowania): 203-not defined, 201-not defined.
    Po drugie skrzynia, tu powiedzmy spodziewa³em siê co¶ zobaczyæ bo trochê "pomia³kuje" na jedynce: 29-not defined, 42-output rotation speed signal and stall speed singnal(no input or incorrect engine speed information, verify the cable between the egs control unit pin 14 and 42 to speed sensors, also sensors).
    No i jeszcze pierdo³y typu instrument cluster 8c, 90, d7 i elektryka 15, f85, 1, 63, 3.
    Teraz pytanie do fachowców, czy mam wierzyæ opisom komunikatów i samym kodom carsoftu czy jeszcze zweryfikowaæ to innymi tabelami tudzie¿ zainstalowaæ inny program, a mo¿e zresetowaæ i poczekaæ czy wróc±?
    pzdr

Banned
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Sk±d
    Warszawa
    Teraz pytanie do fachowców, czy mam wierzyæ opisom komunikatów i samym kodom carsoftu czy jeszcze zweryfikowaæ to innymi tabelami tudzie¿ zainstalowaæ inny program, a mo¿e zresetowaæ i poczekaæ czy wróc±?
    pzdr
    Je¿eli kto¶ naprawia³ auto w serwisie, a nie na szrocie, czy kowala, to zak³adam ¿e stare b³êdy by³y by skasowane. Mog³e¶ od razu pokusiæ siê o ich skasowanie i wtedy po kolejnym odpaleniu auta i ponownym pod³±czeniu wiedzia³ by¶, czy s± "aktualne". Poza tym z tego co siê orientuje powa¿nych b³êdów nie da siê usun±æ, bez uprzedniego usuniêcia usterki - b³êdy sta³e. Je¶li chodzi o kody b³êdów, to u¿yj opcji SZUKAJ, a na pewno znajdziesz jakie¶ odpowiedzi. Najbardziej martwi± mnie te b³êdy skrzyni i jej "nie typowe" zachowanie. Nie chcê Ciê straszyæ, ale remonty asb liczy siê nie w setkach, a w tysi±cach. Dlatego te¿ nie do koñca rozumiem, czym siê sugerowa³e¶, kupuj±c samochód z podejrzan± skrzyni±.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    ginspirations ma racjê. silnik to pryszcz, nie tak ³atwo go zreszt± zajechaæ. Ale skrzynia musi byæ w idealnym stanie bo to jest robota dla chirurga. Podjed¼ do ASO, niech Ci powiedz± o co chodzi i co to za b³êdy. Uwa¿am ¿e siê taka kontrola zwróci.

Banned
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez RockR
    Podjed¼ do ASO, niech Ci powiedz± o co chodzi i co to za b³êdy. Uwa¿am ¿e siê taka kontrola zwróci.
    Z pewno¶ci±... Osobi¶cie nie odda³ bym swojego auta na jakikolwiek przegl±d, czy tym bardziej remont ASB, do przypadkowego warsztatu. Odradzam og³oszenia "znawców", naprawiaj±cych "ka¿dy typ skrzyni automatycznej". Poza tym naprawdê nie oszczêdzaj i nie zwlekaj z napraw± skrzyni, bo mo¿e siê okazaæ, ¿e zaje¼dzisz j± na ¶mieræ i "zmi³uj siê Panie Bo¿e" nie wystarczy.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    e38 4,0 aut. 1995
    Sk±d
    Warszawa
    Dziêki za odzew! to nie moja pierwsza skrzynia automatyczna, remont te¿ kiedy¶ przeszed³em wiêc to dla mnie nie jaki¶ szok. Jak kto¶ siê boi usterki automatu to powinien je¼dziæ manualem. To co jest nowe to fakt, ¿e samochód z tamtych lat tyle o sobie potrfafi powiedzieæ, no ale to m.in.po to kupi³em 7-kê.
    Oczekujê raczej odzewu osoby, która mia³a co¶ takiego u siebie i poradzi mi np.czy zaj¿ec tam samemu, czy np.dostêp do elektrozaworu bêdzie po zdjeciu miski itp.
    Zapisa³em te b³êdy i jak tylko autko znajdzie siê w moim gara¿u za Wasz± rad± kasujê usterki na pocz±tek. Zadzwoniê te¿ do jedynego fachowca od skrzyñ, któremu ufam, zobaczymy co powie nt.tych b³êdów.
    pzdr

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    667-444-081 Piotrek, powiedz ¿e z BMW7 klub polska :) Znam go¶cia i mo¿esz siê z nim skonsultowaæ w sprawie skrzyni. Robi +/-30km na po³udnie od lublina

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    e38 4,0 aut. 1995
    Sk±d
    Warszawa
    Ostatnia wymiana oleju w skrzyni by³a w ******** firmie chwalonej na tutejszym forum ale nie mam pojêcia czy oni rutynowo pod³±czaj± przy tej us³udze do kompa. Jako ¿e by³o to ju¿ ze dwa lata temu to skasujê te b³êdy i zobaczymy czy wróc±. Jeszcze prosi³bym o odpowied¼ Tych, co znaj± powy¿sza firmê czy napewno oni lej± olej w/g specyfikacji bo co¶ mi siê wydaje, ¿e do mojej skrzyni idzie ten oryginalny Bmw a w ksi±¿ce serwisowej nie wpisali co zosta³o wlane. No i czy zawsze wymieniaj± filtr. W przypadku braku pewno¶ci bêdê musia³ przynajmniej miskê zdj±æ i zorientowaæ siê naocznie co i jak.
    pzdr

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •