Można, ale po co? To tylko i wyłącznie moja opinia. Jeśli masz pojęcie o mechanice jako takiej, książka wiele nowego nie wniesie. Momenty dokręcenia ważnych połączeń śrubowych są w źródłach alternatywnych (Autodata, ESITronic, TIS). W TIS masz też procedury serwisowe dotyczące obsługi i napraw poszczególnych mechanizmów. Doskonałym uzupełnieniem jest WDS ze schematami. Nic więcej tak naprawdę nie jest potrzebne w codziennej pracy. Stąd uważam, że ta pozycja nie jest aż tak wartościowa.Zamieszczone przez bitek-bitek
Otóż wiem, o czym piszę, dlatego się wypowiadam. Było pytanie, dlaczego jest takie małe zainteresowanie, to odpowiedziałem. Ci, którzy oddają auto do serwisu, z dużym prawdopodobieństwem i tak nie podjęliby się samodzielnej naprawy. Osoby z doświadczeniem radzą sobie i bez takiej pozycji w księgozbiorach.SYLWEKK - proszę Cię, jak nie wiesz o czym piszesz to się nie wypowiadaj. Gdyby wszystko było takie proste, to każdy z was by swoje e38 serwisował sam, a wiekszość oddaje do mechaników.
Jeśli masz jakieś wątpliwości natury osobistej, droga prywatna jest tą właściwą, jaką powinieneś wybrać celem ich rozwiania.