Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Ksiązka serwisowa bmw e38

Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Co do prostoty całej reszty mechanizmów to można by polemizować.
    Można, ale po co? To tylko i wyłącznie moja opinia. Jeśli masz pojęcie o mechanice jako takiej, książka wiele nowego nie wniesie. Momenty dokręcenia ważnych połączeń śrubowych są w źródłach alternatywnych (Autodata, ESITronic, TIS). W TIS masz też procedury serwisowe dotyczące obsługi i napraw poszczególnych mechanizmów. Doskonałym uzupełnieniem jest WDS ze schematami. Nic więcej tak naprawdę nie jest potrzebne w codziennej pracy. Stąd uważam, że ta pozycja nie jest aż tak wartościowa.

SYLWEKK - proszę Cię, jak nie wiesz o czym piszesz to się nie wypowiadaj. Gdyby wszystko było takie proste, to każdy z was by swoje e38 serwisował sam, a wiekszość oddaje do mechaników.
    Otóż wiem, o czym piszę, dlatego się wypowiadam. Było pytanie, dlaczego jest takie małe zainteresowanie, to odpowiedziałem. Ci, którzy oddają auto do serwisu, z dużym prawdopodobieństwem i tak nie podjęliby się samodzielnej naprawy. Osoby z doświadczeniem radzą sobie i bez takiej pozycji w księgozbiorach.

Jeśli masz jakieś wątpliwości natury osobistej, droga prywatna jest tą właściwą, jaką powinieneś wybrać celem ich rozwiania.

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    No nie wiem ... Bentley wg mnie dla zwykłego usera bedzie dużo lepszy niż TIS - gdzie są tylko suche informacje dla mechanika oraz co chwilę potrzebne specjalne narzędzia serwisowe BMW (nawet bez ich opisu).

Róbcie jak uważacie :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Ja powiem tak, jestem pewny że taka książka rozwiązałaby problem z dużą ilością pytań typu - a jak zrobić to jak odkręcić tamto, gdzie znajduje się to, co to za błąd, jaki olej do jaki płyn do jak odkręcić tę listwę, jak zdjąć amortyzator, gdzie znajduje się to.... itp itd.

Chociaż pewnie wielu z nich nie unikniemy, ale nie ma co się oszukiwać wielu rzeczy nawet zaawansowani w 7er nie wiedzą.

Widziałem i mam dostęp do książki Bentleya do Opla omegi, niby proste auto, ale jak poczytałem książeczkę to dużo fajnych rzeczy można w niej znaleźć.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Dobra wszystko pięknie ładnie ale... Zrobi się zrzutkę i co z książką? Dyżury? Tydzień u jednego, tydzień u drugiego? Podejrzewam że książka jest bardzo ciekawą lekturą. Ale jak nie dostanie się jej do ręki to nie będzie do końca wiadomo ;) Może kiedyś się pojawi gdzieś na necie.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez Supermen
    Dobra wszystko pięknie ładnie ale... Zrobi się zrzutkę i co z książką? Dyżury? Tydzień u jednego, tydzień u drugiego?
    Przecie pisali żeby zeskanować i zawiesić na serwerze

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez szajboos
    Przecie pisali żeby zeskanować i zawiesić na serwerze
    Tak a oryginał dacie mi w prezencie czy do biblioteki pójdzie?
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Nie, zawsze można na alledrogo ją pogonić i odzyskać część hajcu ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Na przykład. Ale oryginał powinien chyba zostać u osoby, która to kupi i będzie to skanować i wrzucać na serwer ... 1300 stron, to jednak trochę roboty ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i M62
    Blog
    4
    a czy e38 tak bardzo różni się od e39 ? znalazłem ostatnio książkę o e39 za 65 zł. może warto jako substytut ?
    http://www.motohelp.pl/p501,bmw-seri...-samochod.html

Uprawnienia umieszczania postów